tisdag 20 augusti 2013

Dagbok 20/8 1970

Roar mig med att lägga ut min dagbok för detta datum 1970. Jacobi står för ett företag (FAW Jacobi) som sålde silkonprodukter, där jag hade ett mycket tillfälligt och  informellt jobb, mindre än en vecka. Lustigt nog verkar företaget finnas än idag . Vad jag minns fick jag 4 kronor och 50 öre i timmen. Det var mycket för mig då. Det här var alltså sista arbetsdagen (av fyra!). Jag började nionde klass måndagen därpå. "Sov gott Rose-Marie" var en LP med proggbandet "International Harvester" (som senare bytte namn till "Träd, Gräs och Stenar"). "Pop-festivalen" var den andra proggfestivalen  på Gärdet (den första var i juni samma år).  "Gunder Hägg" var den proggrupp som senare skulle kallas "Blå Tåget".
 ---------------------------------
"Torsdag 20/8

Var hos Jacobi bara på förmiddan, för jag skulle till pop-festivalen, men den startade 16.00, inte 12, som det hade stått i tidningen. Köpte Harvesters 'Sov gott Rose-Marie'. Beslöt att inte åka till landet i morgon. Åkte till festivalen på kvällen. Det var kallt och jag frös en del. 'Gunder Hägg' var bra, speciellt 'Man kan inte både äta kakan och ha den kvar'. (Tigerkaka)."

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vill du ha ett råd angående musik? Personligen är jag allätare. Älskar musik från hårdrock till opera. Har varit på massor av konserter under hela mitt liv men en sak kan jag säga.

Om jag så får leva i 300 år till så kommer jag aldrig någonsin igen att få uppleva något så fantastiskt, oerhört, enormt som Roger Waters The Wall konsert på Ullevi i lördags. Konsert förresten. Det var allt från konsert till föreställning till, ja allt.

Ta chansen Erik om han någonsin kommer hit igen att få uppleva detta oerhörda. Man var helt matt när man gick därifrån. Det var ingen vanlig konsert det var ..... Finner inte ens ord för detta fantastiska.

Erik Rodenborg sa...

Tack för tipset!

:-)

Anonym sa...

Vill bara säga att jag instämmer med den förre Anonym.

Roger Waters på Ullevi var det mest fantastiska jag sett. En upplevelse som kommer att sitta kvar för evigt.

Också kul att du nämner "Sov gott Rose-Marie". Trodde det bara var jag som kom ihåg den :-)

Erik Rodenborg sa...

Titellåten på "Sov gott Rose-Marie" finns på You Tube.
http://www.youtube.com/watch?v=M6OxuAYPYB0

:-)

Erik Rodenborg sa...

Och, ja, om Roger Waters kommer hit igen ska jag försöka att gå...

Anonym sa...

Håller med om att The Wall är ett fantastiskt verk, Tror dock inte bloggägaren skulle uppskatta budskapet. Det är ett till viss del självbiografiskt rockepos om en pojke vars pappa dör i 2a världskriget och som växer upp faderslös hos en ensam mamma. Han misshandlas av lärarna i skolan och kvävs av sin överbeskyddande hönsmamma. När han växt upp blir han till sist en galen fascist. Muren (The Wall) han byggt upp som skydd i sitt inre blir till slut ett fängelse dit ingen längre når in.

Tidlösa sa...

Pssst...

Titta här! :-)

http://www.tingley.se/

Erik Rodenborg sa...

Anonym 23.58

Och varför skulle jag inte uppskatta det?

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

Intressant! Ska kolla på det.

Anonym sa...

Hej igen:

Det var jag som tipsade om Roger Waters the wall på Ullevi.

Med all respekt till den anonyme som sa till Erik att h*n nog inte skulle uppskatta det. Begriper ingenting av det. Det handlar inte om några pekpinnar åt något håll utan bara en berättelse. Roger Waters far Erik Fletcher Waters dog i kriget när Roger var knappt ett år gammal. Det är något som har format Roger det märker man i allt han gör.

Till största delen handlar The Wall om ett avståndstagande till krig. Säger även till dig att om han dyker upp i Sverige igen så missa inte chansen. Har aldrig upplevt något liknande :-)

Erik Rodenborg sa...

Tidlöaa

Har du köpt boken?

Tidlösa sa...

Nej, mina Tingley-studier ligger nere för ögonblicket. ;-)