torsdag 14 april 2016

Egypten, Maya - och Ceres?

Det finns de som hävdar att det faktum att pyramider har återfunnits såväl i Egypten som i Centralamerika tyder på någon form av långväga kontakter. Det verkar inte rimligt, menar de, att en så speciell geometrisk form som pyramiden kan inspirera till byggnadsverk oberoende av varandra på två olika kontinenter...

Om detta kan man ju säga åtskilligt,  men om man nu antar att det ändå skulle kunna ligga något i detta, öppnas de mest hisnande perspektiv genom NASAs senaste upptäckt.

I Svenska Dagbladet kunde vi för ett tag sedan läsa rubriken "Mystisk pyramid hittad på dvärgplanet". Det handlar om Ceres, som redan tidigare väckt uppmärksamhet med mystiska vita fläckar.

Till de transatlantiska resorna kan nu nu fogas interplanetariska. I jämförelse med dessa perspektiv förbleknar väl Thor Heyerdahls vildaste spekulationer. Eller hur?

Men eftersom man ändå bör vara försiktig med vad man skriver på nätet bör jag nog åndå tillägga att jag faktiskt skämtar...

2 kommentarer:

Hmm sa...

Nu var det ju inte en pyramid utan ett berg som är mer eller mindre pyramidformat och dessutom på en astroid, men visst… ;-)

Erik Rodenborg sa...

Den brukar ju kallas pyramid i media.... :-)