lördag 2 april 2016

Idag är det andra april

I går var det med andra ord första april, och då gjorde jag det hittills första försöket på denna blogg att formulera ett aprilskämt.

Det var medvetet skrivet så att INGEN skulle kunna tro att det inte var ett skämt, men på förekommen anledning måste jag ändå göra en del klarlägganden.

För att alla ska vara på den helt säkra sidan: jag anser inte att "Anna Kinberg Batras tänkande är en sol som lyser över vårt dystra land, och som borde finnas i allas våra hjärtan". Jag anser inte heller att hennes "tänkande" är  "uppenbart självkorrigerande". Eller att dess essens är  "lika enkel som unik".

Än mindre får jag några upplevelser av någon "godhet och vishet som utstrålar från hennes ansikte" när jag "studerar" hennes bild.

Den typen av formuleringar jag använde var medvetet valda från en retorik som på vissa håll användes om en helt annan politisk ledare i sent 60-tal och tidigt 70-tal. Syftet var att skapa en form av paradoxal effekt. Om jag sedan lyckades med det är väl mer tveksamt.

Och jag vill tillägga: jag skulle inte heller vid mina sinnens fulla bruk uppmana någon att rösta på moderaterna... någon annan dag än första april.

3 kommentarer:

Erik Rodenborg sa...

Sedan är det en annan sak att om jag fick en pistol mot tinningen och tvingades att välja mellan att rösta på något av partierna till höger om de "rödgröna" (med andra ord M, SD, C, KD eller FP) är det sannolikt att jag ändå skulle rösta på M.

C, FP och KD är inte längre några mittenpartier, de står numera i väsentliga avseenden till höger om M.

Så, då, och endast då, skulle jag kunna tänka mig att rösta på M...

Verutschkow sa...

FP heter som bekant numera L. Fast det är nog värre att kalla centerpartister
för Bondeförbundare ...

Erik Rodenborg sa...

Oj då, javisst. Men det är ju för väl att ett parti som står i de maktägande minoriteternas tjänst inte längre påstår att de är folkets parti....

http://kiremaj70.blogspot.se/2011/08/folkpartiet-i-de-maktagande.html

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...