lördag 14 december 2013

Tankeväckande av NoBoyToy

Jag skrev ett inlägg den 10 december, som jag av anledningar jag inte ska gå in på här tog bort från denna blogg. Det är nu inte helt borta, det finns kvar på en annan av mina bloggar.

Men så idag kom jag att tänka på att en uppfriskande kommentar om Dan Josefsson som NoBoyToy skrev under det inlägget faktiskt borde bevaras till eftervärlden. I en tid när det närmast bedrivs en kult av den mannen är sådana kommentarer i högsta grad välkomna! Här är det. Lås och begrunda!
-----------------------------------------------------------------------------
Erik: Ja, det måste ju handla om att utnyttja fallet Quick, i syfte att skapa oros-debatt kring bortträngda minnen?

Bortträngda minnen har öht inte med fallet Quick att göra. 

Dan Josefsson som för närvarande skriker högst i debatten är galet onyanserad. Han gör en dokumentär som han kallar "Kvinnan bakom Thomas Quick" och då syftar han på en avliden dam som inte längre kan försvara sig, vid tidpunkten för Quicks erkännanden ca 80-90 år gammal, Margit Norell, som ska ha varit HANDLEDARE för Quicks alla terapeuter under 10 års tid men som inte själv har jobbat med honom, knappt ens träffat honom vad jag förstår. Jobbade tanten ens heltid på Säter vid den åldern?

Den här äldre damen, utmålar Dan Josefsson i sin dokumentär, som om hon skulle ha haft enväldig kontroll/makt över alla terapeuter på Säter som jobbade med Quick under de ca 10 år som han erkände sina brott? 

Inte nog med det - hon skall alltså också ha haft fullständig makt över hela brottsutredningen, samtliga inblandade polismän och åklagare samt även alla 5 olika domstolars nämndemän? 

Personer som den här äldre damen, alltså skall ha haft enväldig makt över:

1. Överåklagare Christer van der Kwast.
2. Psykologiprofessor Sven Å Christiansson. (vittnar i rättegång)
3. Förhörsledare Seppo Penttinen.
4. Rättläkare Anders Eriksson som vittar om obduktionen av offren.
5. Psykolog Birgitta Ståhle.
6. Advokat Claes Borgström.

Alltså?? Jag skulle våga påstå att Dan Josefsson ägnar sig åt grovt förtal av den avlidne Margit Norell. Dan Josefsson måste ha en rejäl skruv lös.

2 kommentarer:

noboytoy sa...

Dan Josefssons sensations-"journalistik" är fullständigt absurd. Jag ser bara en anledning till att han förtalar en avliden och förmodligen inte ett dugg drivande handledare i fallet Quick (förmodligen inte den enda handledaren på Säter heller) och det är att tanten inte längre kan försvara sig.

Fegt, ynkligt och lögnaktigt att utan någon som helst grund, svartmåla en människa som inte längre kan försvara sig. Skämmes Dan Josefsson.

Erik Rodenborg sa...

Jag har egentligen ingen klar åsikt, om Margit Norell. Det enda jag är hundraprocentigt säker på är att när Josefsson är så monumentalt ohederlig när han diskuterar "bortträngda minnen" är han troligen inte hederlig när han diskuterar annat.

Och som du skrev, att Norell skulle ha haft enväldig makt över alla dessa prominenta personer låter ju inte så sannolikt. För att uttrycka det försiktigt.