söndag 25 maj 2014

Trots diverse...

...övertalningsförsök i olika riktningar blev det Vänsterpartiet i alla fall. Jag röstade på vallokalen för ungefär fem timmar sedan.

3 kommentarer:

Verutschkow sa...

Fanns det inte gamla fina bokstavskombinationer kvar ?

Erik Rodenborg sa...

I valen före 1982 kunde jag tänka mig att rösta på partier som inte hade en chans att komma in. Jag röstade på KAF - Kommunistiska Arbetarförbundet (numera SP - Socialistiska Partiet) i valen 1976 och 1979. Men redan 1979 fick jag dåligt samvete för det. Det var då mycket jämt mellan lägren och faktum var att om, inte KAF, men väl APK, inte hade ställt upp skulle nog borgarna förlorat.

Före 1978 hade jag avvisat argument som att det gynnar borgarna att rösta på smågrupper som inte har en chans att komma in. Men i slutet av 1978 gick jag faktiskt med i en tendens i KAF, som ansåg man inte skulle ställa upp själva utan uppmana till röstning mot borgarna. Och jag argumenterade aktivt för denna linje på KAF:s valkonferens i februari 1979,.

Så att jag ändå röstade på KAF 1979 var snarast ett uttryck för en partilojalitet, av en typ som jag numera aldrig skulle ha. Sedan dess har jag röstat "realistiskt", med 1991 som ett konstigt undantag.

Detta undantag var att jag röstade på Arbetarlistan i riksdagsvalet detta år. Men det var väldigt dumt, vilket jag insåg ganska snart.

Verutschkow sa...

Jo, 1979 gav ju oss en valvaka som vi aldrig kommer att få återuppleva med dagens teknik. Man gick och lade sig sent med vänstermajoritet, men insåg att den troligen skulle falla när utlandsrösterna räknats några dagar senare. Och så blev det ju.

Tyckte dock att gårdagens valvaka kändes lite märklig (1 resultat 21 och 1 vid 23tiden) men det var ju så längesedan att man nästan har glömt hur spännande det är.

APK kan f ö oxå betyda Alkohol Per Krona, vilket jag just lärde mig av Wikipedia.