torsdag 8 maj 2014

Perspektiv på Uppdrag Granskning

Jag hinner inte närmare utveckla de åsikter jag har om gårdagens UG (som jag inte sett, men i stort sett vet innehållet i), men detta blogginlägg tar upp en del väsentligt.

Jag har inga som helst sympatier för extrema "vänster"grupper som utför meningslösa våldsaktioner men att helt enkelt sätta likhetstecken mellan dem och extremhögern är helt och hållet fel.

6 kommentarer:

Hmm sa...

Faktiskt inte. Samma terror = fascistiska handlingar, lika odemokratiska, bara i olika kläder.

Finns inget "gott våld". Och vänster på samma sätt som extremhöger, ger sig på andra också. Bara att jag kallar mig för liberal gör mig till en måltavla.

Erik Rodenborg sa...

Jag håller inte med dig. Vem som helst som kollar länken jag gav torde kunna se att det finns mycket stora skillnader.

Hmm sa...

Erik: Kollade länken. Den stämmer inte till 100%. Såg du UG där bl a moderaten blev misshandlad och hotad för sina åsikter från vänstern?

Erik Rodenborg sa...

Hmm

Nej, jag såg inte UG. Men jag har hört en utförlig beskrivning av det. Ja, RF och andra grupper har gjort många ytterst förkastliga saker men de har inte - som högerextremisterna - dödat ca 20 pers sedan mitten av 90-talet. Så vitt jag känner till har de inte dödat en enda.

Vad var det som inte stämde i länken?

Verutschkow sa...

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vansteretablissemanget-lockas-av-revolutionsromantiken_3546658.svd

Och här fanns det en som inte hade några problem med att se var faran finns ...

Såg f ö själv Granskningen först härom kvällen. Tyckte det var intressant att en del av vänstervåldsverkarna också verkar vara fotbollshuliganer. Är det hela i grunden kanske framför allt en mansfråga ?

Erik Rodenborg sa...

Verutschkow

Ja, den gode högerkatoliken Martinsson säger att de autionoma vänsterextemisterna är samhällsfarliga, men inte nazisterna. De sistnämnda hotar bara enskilda individer, de förstnämnda hela samhället. RF och AFA torde jubla när de läser!

Nja, det är möjligen tvärtom. I ett mycket, mycket, extremt läge (och det ska vara MYCKET extremt) skulle någon neo-nazii-grupp i ett läge där ekonomin, samhället och den sociala solidariteten kollapsat totalt kunna göra en mycket stor politisk skada, kanske till och med komma nära den politiska makten. Men vi är i Sverige mycket,, mycket långt från den stunden.

Men grupper som RF hotar i grunden just bara... individer. De är och förblir sekter, och att de skulle kunna hota "samhället" är en gemensam dröm som de har med Martinsson. Med den lilla skillnaden att för Martinsson är det en mardröm, för dessa sekter är det en lyckodröm. Men drömmar är ändå alltid drömmar.

Och, ja, RF och AFA är machogrupper. Det är en extremt mansdominerad vänster. Det gör dem ganska outhärdliga.