torsdag 29 maj 2014

Klasskamp för barn och unga

Lyckades slita mig ett tag i går från oron över mitt hälsotillstånd och såg äntligen de tre sista delarna av "Huset Silfvercronas gåta" som jag tidigare skrev om här .

Faktum är att när jag väl sett ut den uppskattade jag den ganska så mycket. Det är en väldigt pedagogisk beskrivning av klassamhälle och klasskamp för lite äldre barn och ungdomar. Som vävs in i en riktigt spännande övernaturlig kontext.

"Väldigt pedagogisk" kan ju i och för sig läsas som "fyrkantig",  men efter att ha sett hela tycker jag faktiskt att just detta är lite en del av charmen. Dessutom var den inte riktigt lika förutsägbar som jag trodde efter att ha sett de tre första avsnitten.

Men det är klart - det ter sig ibland lite märkligt att människor på 14-,  16- och 1700-talen  låter som om de hade varit medlemmar i KFML/SKP på tidigt 70-tal...

Men som sagt, det gör ju tidsresan komplett. Det är en tidsresa inom en tidsresa så att säga. Och gav mig ett litet andrum inför all oro inför ev. plågsamma undersökningar jag kanske kommer att tvingas att genomgå.

2 kommentarer:

Verutschkow sa...

Så du har insett att den här serien nästan är i klass med de serier du köpte i samma box ...

Erik Rodenborg sa...

Jag vet inte om ordet "nästan" är helt nödvändigt i sammanhanget. :-)