torsdag 10 januari 2013

GP uppmärksammar kvinnohatet på Flashback

Nu har Göteborgs-Posten uppmärksammat kvinnohatet på slasksajten Flashback.

Inte en dag för tidigt. Flashback är troligen Sveriges mest besökta internetsida, och där fylkas i hög grad de så kallade politiskt inkorrekta. Dvs de som fnyser åt medmänsklighet, föraktar kvinnor, föraktar feminister, föraktar invandrare, föraktar "överlevare" (utsatta för sexuella övergrepp i barndomen), föraktar allt och alla som på något sätt kan ses som "vänster", och föraktar allt och alla som det är politiskt korrekt i politiskt inkorrekta kretsar att förakta.

Jag har hedrats med några utfall också - exempelvis kom jag riktigt högt upp på Flashbacklistan "Sveriges galnaste feminist". :-) Jag kände mig som sagt hedrad. Att bli angripen på en hatsajt är ju för det mesta något man kan se som en merit.

Nu är Flashback inte ensamt, förstås. Vi har alla dessa andra "politiskt inkorrekta" sidor och bloggar där hatet flödar. Liksom tyvärr också ofta kommentarsfälten under artiklar i vad de politiskt inkorrekta så gärna kallar "gammelmedia". De två grupper som utsätts för det mesta hatet är förmodligen invandrare och kvinnor/feminister.

Och så, förstås, muslimer. Det bisarra är nu att hatarna som hetsar mot "muslimer" ofta också har en så hatisk kvinnosyn att till och med de mest extrema macho-islamisterna  nog skulle verka riktigt "feministiska" i jämförelse med dem....

Det var bloggaren Shed Light som tipsade mig om GP:s artiklar. Nu finns endast en del av det som GP skriver om detta gratis på nätet, så man bör kanske köpa papperstidningen också...

5 kommentarer:

atmospheregirl sa...

Håller med - inte en dag för tidigt. Och att komma med på Flashbacks "hatlistor" borde typ vara en merit för CV:t!

noboytoy sa...

En rejäl granskning av Jan Axelsson, Flashbacks grundare borde vara hög prio, kan man tycka.

Han har många strängar på sin lyra den mannen, minst sagt, och dominerar en stor del av internet.

Han började sin bana med att ge ut en skinnskalle-tidning, Skins Magazine på 80-talet. Därefter kom tv-programmet Freak Out som behandlade kontroversiella ämnen som bla satanism.

Axelsson är drogliberal och hans stora intresse för droger, kvinnor som prostituerar sig för män samt "sex" enligt manlig definition, visar sig i hans olika verksamheter. Han startade tex forumen kk.se och sexnoveller.se.

Han har dessutom öppnat webbhotell, startat skivbolag, bokförlag, varit språkrör för MP, startat Flashback Hotline, Flashback World Office, popmart.se mm, mm.

noboytoy sa...

OBS! Fel av mig. Det är inte den Jan Axelsson som har varit språkrör för MP.

Erik Rodenborg sa...

NBT

Ja, han borde granskas.... Det är många som borde granskas ordentligt av någon som har resurser a la Studio S eller Uppdrag Granskning. DÅ skulle vi nog få reda på mycket intressanta saker!

Verutschkow sa...

FLASHBACK är oerhört inkonsekventa och deras s k moderatorer agerar oftast synnerligen godtyckligt. Själv har man blivit tämligen grovt censurerad men också rejält påhoppad.

Personligen tror jag att det finns en koppling till Piratpartiet och den s k fria information de förespråkar. Där censurerar man också glatt när galoscherna inte passar.

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...