söndag 9 december 2012

Palmefamiljen anmäler

Så nu har filmen Call Girl anmälts i alla fall. Och nu ska vi lära oss att när ledande politikers ord står mot utnyttjade tonårstjejer, så är det de förstnämnda vi ska tro på.

Och nu står nästan alla där och är överens. En polisprofessor som Leif GW Persson, en journalistisk ikon som Jan Guillou, en vänsterhistoriker som Kjell Östberg, en kulturchef på moderata SvD som Martin Jönsson, ledarskribenter på de stora tidningarna - alla flankerade av hundratals och åter hundratals kommentarer på nätet.

Ja, även Max Scharnberg drar sitt strå till stacken, i en kommentar på Nyhetsverket...

Jag blir så trött. Det var ett taktiskt misstag av filmen att fokusera så på Olof Palme, men när det nu är gjort, tycker jag inte den bör bli fälld för detta.

"Hedern" hos de tjejer som när det begav sig utnyttjades, sveks, och trasades sönder är för mig hundra gånger viktigare att försvara än den hos "fina" familjer och män från eliten.

De som nu i praktiken blir förtalade är tjejerna  som berättade. För nu kommer alla att bli tvungna att utgå från att de var lögnare, inte endast när de talade om Palme utan också när de talade om de andra högt uppsatta.

För så måste det ju vara - om "hedern" hos maktens män ska räddas.

PS.
Och läs gärna Bordellhärvan av Deanne Rauscher och Gösta Elmquist (Pocketförlaget 2012), om ni vill veta vad det hela EGENTLIGEN handlar om.

5 kommentarer:

Shed Light sa...

Ja trådarna löper ihop...
Bedrövligt att media fortfarande mörkar.
En "Max" skriver ofta på dagens juridik och han är en av många som fortfarande försvarar hätskt obducenten och allmänläkaren och andra främtst sexualbrottsmisstänkta.

noboytoy sa...

Jag har inte sett filmen ännu. Det gäller kanske att passa på?

Jag förstår inte varför familjen anmäler filmen. Inte VET de med hundra procents säkerhet att Olof Palme INTE betalde för att få tillfredsställa sin sexualitet med unga flickors kroppar? Det var knappast något som OP, i så fall, berättade om eller skröt med, inför sin omgivning.

Torskar brukar tycka att det är okej att behandla unga kvinnor och flickor på detta sätt men de brukar sällan våga stå för det utåt.

noboytoy sa...

Någon som kan förklara varför Palmefamiljen anmäler filmatiseringen av boken Makten Männen Mörkläggningen och inte bokens författare?

Erik Rodenborg sa...

Noboytoy
Jag tror inte Palmefamiljen vågar anmäla en faktabok, för då tvingas de gå i närkamp med just fakta.
Det är enklare att anmäla en film vars producenter säger att det inte ska ses som bokstavligt, utan som en symbol för makten.
Och nej, familjen kan ju inte veta någonting.

Shed Light
Den "Max" du beskriver låter ju som Scharnberg. Det kanske är han?

noboytoy sa...

Erik: så är det nog.