fredag 2 oktober 2015

Sveket från Hanna Fahl

Apropå den märkliga "kulturdebatt" mellan Åsa Linderborg och Daniel Suhonen, som den förstnämnde för ett tag sedan startade på Aftonbladet/Kultur - så har den fått en form av parodiskt eko på Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. Ganska träffande, faktiskt.
-----------------------------------
PS. Bara för att undvika alla missförstånd. Jag anser inte att Linderborg och Suhonen är lika goda kålsupare i det bisarra grälet, det finns ingen symmetri. Huvudansvaret vilar på Linderborg. Det var hon som startade, och det var hon som sedan blandade ut eländet med ett närmast sadomasochistiskt bildspråk, som (dessbättre) gör det hela till något ganska så unikt i  svensk kulturdebatt.

9 kommentarer:

Verutschkow sa...

Känner mig lite benägen att ta Åsas parti. Hon är ju snyggare ...

Tidlösa sa...

Vågar man hålla med Sosse Suhonen på Sveriges rödaste vänsterblogg? ;-)

Jag anser också att Åsa Linderborg gjort bort sig. Hon verkar oerhört narcissistisk. Hur kan man ta upp en rent privat konflikt på Aftonbladets kultursida? OK, både Suhonen och Juholt är "kändisar", men än sedan då? Deras konflikt med Linderborg är av en typ som rimligtvis inträffar varje år på alla bokmässor...eller varannan vecka (udda nummer) varje torsdag på en redaktion.

Herregud, är det någon som bryr sig? Är det någon utomstående som *behöver* bry sig?

Min frivola sida gillar faktiskt vissa av vändningarna i den här historien, he he he. Guilty pleasure, eller? En bjärt kontrast gentemot kriserna i resten av världen, utanför Aftonbladets montrar och leninistiska uppfostringsanstalter.

Tidlösa sa...

Märkte du att Juholt svarade på Lindeborgs kritik med det klassiska Ulf Lundell-citatet "En inställd spelning är också en spelning"? Klockrent. Jag trodde klassiska sossepampar saknade humor? :D

Erik Rodenborg sa...

Mina sympatier för Linderborg minskade kraftigt när hon kastade sig in i det värste drevet i Quick-debatten, och oviljan förstärktes efter hennes entusiastiska lovsång till Knausgaards pedofila utgjutelser, och det blir ju inte bättre efter detta...

Hon antyder ganska så grovt att Suhonen är masochist, och hånar honom sedan för detta. Sunkigt värre. Vem kommer i fortsättningen våga arbeta för Åsa Linderborg när hen aldrig kan vara säker på vilka personliga insinuationer som kan läggas ut på AB:s kultursida om hen någonsin hamnar i någon typ av konflikt konflikt med Åsa L?

Tidlösa sa...

Det stämmer. Jag läste hennes andra drapa först i eftermiddags, den där hon blandar "politisk" kritik av Suhonen & Juholt med pinsamma personangrepp och allmän förvirring. Suhonens slutreplik är på en betydligt högre nivå. Sedan är det ju många som hånar båda kontrahenterna (högerdebattörer?) men vad skulle Suhonen göra när hans gamla chef attackerar honom (och förre SAP-ledaren!) på bästa plats i en av Sveriges största tidningar? Han var ju tvungen att svara...

Verutschkow sa...

Känner att jag nästan skulle vilja ha en tidslinje där man kan se vem
som gjort vad mot vem vid vilken tidpunkt för att förstå det hela ...

Har f ö funderingar på att idag bevista ett evenemang där Suhonen sitter
i panelen men jag misstänker att det inte är någon större ide att komma
med ovidkommande frågor.

Försökte f ö hitta Suhonens adress (han har brukat berömma sig av att
bo i Skärholmen) men blev smått överraskad av resultatet.

Skall väl säga att jag hört båda tala live och hyser lätt positiva
känslor för båda parter. Men man skall inte idealisera någon i onödan.

Verutschkow sa...

Hade faktiskt tillfälle att byta några ord med SUHONEN i pausen ...

Tidlösa sa...

Verutschkow,

Det finns faktiskt en tidslinje om "Montergate", närmare bestämt den här:

http://ng.se/artiklar/brakrecap-daniel-suhonen-vs-asa-linderborg-aka-montergate

Tidlösa sa...

Jag måste ju "dela" detta Facebook-inlägg från Zozze Suhonen a propos Monter-gejt:

"Eftersom ett gott skratt förlänger livet så kommer jag och Åsa Linderborg nu fakturera alla som har twitter och FB fem kronor för de hälsoeffekter vi bjudit på i en vecka. För de miljoner som rullar in, kommer vi skänka pengarna till Syriens barn, men en ansenlig mängd går också till en nystartad fond för nödköp av biljetter på framtida bokmässor "Bokmässans Hjälpfond", där även handräckning för andra behjärtansvärda ändamål tillhandahålls.
Slut på meddelandet."

Som sagt, en inställd spelning är också en bokmonter...