fredag 23 oktober 2015

Skolmördaren hade högerextrema sympatier

Läs denna artikel på Expo om skolmorden i Sverige.

Ett citat från artikeln:

"Expo kan avslöja att gärningsmannen under den senaste månaden visat tydliga sympatier med högerextrema och invandringsfientliga rörelser. På sin youtube-kanal har han gillat flera filmer av en tongivande svensk nyfascistisk bloggare och opinionsbildare som är verksam i både svenska och internationella högerextrema medier.

I youtube-filmerna talar bloggaren om "det multikulturella helvetesprojektet" och beskriver sig som en motståndare till "judisk mediekontroll i den västerländska civilisationen" och betonar "betydelsen av ras i samhället".

På Youtube gillar den misstänkte gärningsmannen även filmer som glorifierar Nazityskland. På sitt facebookkonto har han också visat sympatier för Sverigedemokraternas kampanj för en folkomröstning mot invandring."

Citatet talar för sig själv. Och jag känner mig inte förvånad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Livet förändrades igår för alla föräldrar som har barn som går i skolan. Man kanske inte känner en konstant rädsla men oron finns hela tiden där. Kommer det att hända igen, och i min son eller dotters skola?

Erik Rodenborg sa...

Ja, det är en oerhört otäck händels som förändrar klimatet, och kommer att skapa en rädsla av ny typ. Som länge funnits konstant i USA. Låt oss innerligt hoppas att det var en engångsföreteelse, och att vi inte får in något som ens avlägset liknar USA-situationen hit.

Anonym sa...

(– Det var en tillbakadragen kille som blev mobbad av många i klassen.
Det märktes att det var jobbigt för honom.
– Såvitt jag vet gjorde inte skolan så mycket åt det./Exp.)

Mobbarna och skolan är medansvariga.

Erik Rodenborg sa...

Anonym

Hur lat och trött får man bli? Jag borde svara på dig själv men orkar inte formulera mig just nu så jag lägger istället ut NBT:s svar till exakt samma kommentar, som du även skickade till hennes blogg.

"Den 21-årige mördaren har ingen koppling till denna grundskola alls – han har inte gått där under sin egen skoltid. Den här skolan valdes ut av mördaren enbart pga hans rasistiska motiv, dvs han ville mörda invandrarbarn den äckliga nasse-rassen och kvinnohataren. (brukar hänga ihop det där)

Det finns många flickor och pojkar som mobbas i skolan och blir utsatta för värre saker än så under sin barndom, men inte ser vi alla de springa omkring och hugga ner folk?"