söndag 27 september 2015

Röd måne

Den som vill se något intressant ska kanske försöka vara vaken ungefär klockan fyra inatt. Då är det månförmörkelse, kombinerat med en så kallad supermåne. Mer om detta här.

Man kan bara hoppas att det inte är mulet då, förstås....

5 kommentarer:

Tidlösa sa...

En del tror ju att apokalypsen kommer på detta datum. We´ll know in about six hours...

Erik Rodenborg sa...

Ja, apropå det, var jag på möte med sjundedagsavdentisterna förra måndan. Där förklarade en talare hur det kom sig att man utifrån Bibeln kan räkna ut att den yttersta tiden inleddes 1844. Då sa jag lite elakt att Jehovas Vittnen verkar vara bättre propagandister, för medan en oerhört massa människor hört talas om DERAS årtal, 1914, har väldigt få koll på att det skulle vara något speciellt med 1844.

Då sa han snabbt att Jehovas Vittnen byggde sina datum på i sammanhanget irrelevanta bibelställen, och att oavsett hur många människor som hört tals om det årtalet är det fel.

Tidlösa sa...

Hmmm...är adventskyrkan din nya favoritgrupp. Har du tröttnat på Adyar? ;-)

Erik Rodenborg sa...

Nja, det vill jag inte säga direkt, men min granne är sjundedagsadventist........

Tidlösa sa...

https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2014/04/17/apocalypse-now-blood-moon-prophet-explains-whats-behind-the-doomsday-predictions/

Några av de så att säga mindre extrema versionerna.

Vad som är fascinerande är hur lika de här spekulationerna är "hednisk" astrologi, något som skarpt fördöms i Skriften! Vore inte första gången de kristna fuskar och är så att säga mindre unika än vad de tror...

Jag skulle säkert kunna hitta någon småtokig astrolog på nätet, om jag ansträngde mig lite, som också lägger ut texten om dessa "blodmånar"!