tisdag 18 oktober 2011

Ganna Chyzhevska igen

Den som vill protestera mot beslutet att utvisa den demenssjuka Ganna Chyzhevska till en av allt att döma säker död i ensamhet i ett land där hon inte har några släktingar och vänner kan skriva till skriva till migrationsminister Tobias Billström. ...

Det är några timmar kvar tills hon sätts på planet...

16 kommentarer:

Catta sa...

Ja det där är så bedrövligt, det finns betydligt obehagligare typer som borde utvisas. Stackars tant...

Erik Rodenborg sa...

Ja, Tobias Billström, exempelvis, borde nog utvisas till Antarktis. Om pingvinerna verkligen står ut med honom.

Anonym sa...

Samtliga (!) partier (ej SD som inte var invalda 2006 när lagstiftningen togs)står bakom den lagstiftning som vi nu har. Det är deras p/l som du kan hoppas att utvisa. Migrationsverket utför det som Riksdagen bestämmer. Att sen en del partier nu låtsas som om de inte känns vid detta är fegt.

Erik Rodenborg sa...

FV

För det första har du inte bevisat att lagstiftningen med nödvändighet tvingar igenom denna tillämpning. De flesta lagar ger utrymme för undantagsfall av olika slag som mer humana människor i beslutsfattande ställning kan använda sig av. Och om det nu mot förmodan inte finns sådana bör man faktiskt bryta mot lagarna i dessa fall. Precis som man borde ha brutit mot judelagarna i Nazi-Tyskland.

För det andra kan man fråga sig vilken din agenda är. Agiterar du för att utvisningen bör genomföras (!!!) eller är du emot den, men vill peka på att våra lagar är dåliga?

Anonym sa...

Att lagen skall följas och att personen i frågas ärende har prövats enligt praxis.

Erik Rodenborg sa...

FV

Anser du alltså att Genna bör utvisas? I så fall kommer du aldrig att få skriva här mer. Personer med öppet människofientliga åsikter är inte välkomna på denna blogg.

Erik Rodenborg sa...

Vill bara också tillägga att jag har kollat FV:s ip-adress, och kan konstatera att han ofta besöker denna blogg, och till och från skriver milt sagt extrema anti-feministiska kommentarer som jag nästan alltid brukar radera.

Tydligen kombinerar han papparättslig anti-feminism, med främlingsfientlighet - en kombination som inte är helt ovanlig.

Anonym sa...

Har mailat Billström med förhoppning om att hans föräldrar deporteras till främmande låglöneland för vård och omsorg under ålderdomen. Gäller f ö alla alliansare och deras anhöriga.
De får inte mer empati av mig än de själva presterar.

Mäniskosynen inom alliansen är förfärlig och nya bevis poppar ständigt upp. Hörde ett citat från Mats Odell igår från hans tid som bostadsminister. Han var djupt bekymrad över ett par gamlingar som tack vare högerpolitiken i Stockholm inte hade möjlighet att bo kvar i sina lägenheter. "Men era stackare, vart ska ni nu ta vägen!" sa idioten som varit med och orsakat problemet!
Det måste ju allvarligt vara något fel i huvudet på dem.

Anonym sa...

Då skriver jag inget mer här hellre att cebsureras.

Men du har fel.
Jag ingår inte i nån grupp
av nåt utan representerar ingen
annan än mig själv.

Shed Light sa...

Glad att så många människor med hjärtat på rätta stället engagerade sig mot denna extremt inhumana utvisning.
Tack för din länk till Billström.

Nu var det ju inte alla dessa mail eller annat egagemang som förhindrade att det verkställdes, utan - Europadomstolen...
Vad säger det om Sverige och svenska myndigheter?
Vi som en gång var humanitetens föregångsland.
Mycket som gått förlorat i själviskhetens och svaghetsföraktets tidevarv.

Erik Rodenborg sa...

FV
Jag har aldrig sagt att du tillhör någon grupp, endast att du har vidriga åsikter.

Erik Rodenborg sa...

Anonym 15.17

Du skriver "Har mailat Billström med förhoppning om att hans föräldrar deporteras till främmande låglöneland för vård och omsorg under ålderdomen. Gäller f ö alla alliansare och deras anhöriga.."

!!!!!!!!! Hur tänker du?

Det är Billström och gelikar som är ansvariga för vad de gör, inte deras släktingar. Varför ska de lida för att de har ett likartat DNA som de ansvariga?

Anonym sa...

Kvinnan som Billström tycker det ok att utvisa är en mycket gammal och oförmögen kvinna som helt saknar egna möjligheter. Att jämföra en utvisning av henne med att deportera en ung frisk och kry handlingskraftig man går inte.
När denne unge och uppenbart empatistörde man inte förstår vad han bidrar till får man ta i lite. Den enda möjligheten att eventuellt få en individ av Billströms känslokalla och samvetslösa kaliber att kanske få en glimt av insikt är att visa att även de och deras anhöriga kan drabbas av myndighetsövergrepp.
Fattar de inte ens då så är det rätt kört.

För övrigt har inte Billströms gamla föräldrar något högre människovärde än det Billström ger en gammal skröplig
dam han inte känner men som är anhörig till personer som precis som Billström bor iSverige.
Personligen är jag skittrött på omänskligheten som alliansen sprider i Sverige. Här får inte finnas människor som inte deltar i arbetslivet, det är innehållet i Billströms senaste utspel. En inställning som alliansen gett klart uttryck för sedan 2006. Denna inställning måste givetvis även gälla deras egna anhöriga. Allt annat vore omöjligt.
Jag tror att dessa individer behöver få detta helt klart för sig.
Får alliansen hållas har vi snart åldringsvården placerad i något låglöneland där de gamla inte kostar så mycket.
Då ska mamsen och pappsen inte heller få kosta.

Med hänvisning till den info om Odells beklagande av de äldre människor utan möjlighet till bostad och som han
själv bidragit till kan tilläggas att Odell haft flera anmärkninsvärda och verklighetsfrånvända åsikter.
Ungdomars brist på bostäder ska åtgärdas genom att deras föräldrar köper lägenheter åt dem. Det har nämligen Odell gjort och han tycker alla kan göra det. Då bortser han från att alla inte gjort sig en förmögenhet på fastighetsaffärer eller arbete utfört av utvecklingsstörda. Som han själv också gjort.

/15.57

Erik Rodenborg sa...

Anonym

Men om Billström är empatistörd (vilket jag håller med om!) så är nog inte det bästa sättet att få honom att vakna upp att prata om åldrade föräldrar. Vad säger att han skulle bry sig om deras öde?

Men om han fick tänka sig själv ensam i arktisk kyla tillsammans med några pingviner skulle han kanske kunna fyllas av ett visst obehag.

Även de mest oempatiska personer brukar ha förmågan till empati med sig själv.

Anonym sa...

Absolut har du helt rätt!
De välanpassade empatistörda brukar dock vara angelägna om att framstå som oklanderliga och oantastliga. De vill visa upp en fin fasad så ingen ska veta vilken skit som döljer sig där bakom skalet.
I den fina fasaden ingår att ha perfekta och lyckade barn och fina anhöriga som inte ska kunna kasta någon skugga över psykot.
Att ha deporterade kostnadskrävande gamla skröpliga föräldrar är inte förenligt med den perfekta bilden, och att påtala för de här individerna att även de drabbas av de där mindre perfekta händelserna i livet brukar inte vara populärt. De ser den sortens mänskliga företeelser som en personlig kränkning.
Jag tror ärligt talat inte att föreställningen om ett liv i Antarktis i sällskap av ett gäng pingviner skulle vara så avskräckande för en man av Billströms kaliber. Han ser det nog som ett skämt han skulle kunna instämma i. Och det är lite för subtilt för honom att greppa tyvärr.
Man måste vara väldigt tydlig när man har med den här sorten att göra, annars förstår de inte.

Erik Rodenborg sa...

Shed Light

Jag är inte så säker på att du har rätt när du skriver att det inte var opinionen som stoppade avvisningen. Om inte den hade varit skulle nog inte Europadomstolen tagit upp ärendet alls. De brukar inte rutinmässigt ta upp avvisningsbeslut i olika EU-länder.

Om man vill vara lite konspiratorisk skulle man till och med kunna tänka sig att någon i regeringen diskret och informellt bad Europadomstolen att göra nåt. Det ser trots allt lite bättre ut på vissa håll om man inställer ett avvisningsbeslut pga ett ingripande från ett "respektabelt" internationellt organ än om man ger efter för en upprörd opinion.