söndag 1 september 2013

Jeanette blev utnyttjad i elva år av sin morfar

Från TV Play.

"Jeanette Erikssons morfar började utnyttja henne sexuellt när hon var fyra år gammal. Nu har hon skrivit boken "När jag blir stor" om sin uppväxt. I studion finns också psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren."

I inslaget intervjuas Jeanette, som säger mycket förnuftigt och klokt. Men dessutom får vi se utdrag från en "undervisningsfilm" från sextiotalet om henne. Av den framgår klart att man i stort sett insåg vad som hände med Jeanette, men att man inget gjorde.

Inslaget går att se på här. Gör det!

4 kommentarer:

noboytoy sa...

Morfar, som också var Jeanettes pappa, utsatte henne för våldtäkt från det att hon var spädbarn fram till 15 års ålder. Psykologer, barnavårdsnämnd, läkare och flera andra inblandade, blundade.

På sjukhuset gav man dessutom Jeanette otestad psykofarmaka så att barnet fick agera försökskanin för medicin som senare visade sig orsaka permanenta hjärnskador. Dock inte på Jeanette, eftersom hon spottade ut den och spolade ner den i toan.

Hur kommer det sig att staten tycker sig inte behöva betala ut ett rejält skadestånd till Jeanette när myndigheterna har medverkat till att förstöra hela hennes liv, hennes psykiska och fysiska hälsa, samt kunnat haft ihjäl henne med livsfarlig psykofarmaka?

Jag är så upprörd att jag håller på att krevera!

Erik Rodenborg sa...

NBT

"Morfar, som också var Jeanettes pappa"....

Detta faktum har jag lyckats blockera från medvetandet trots att jag har läst det flera gånger.

Det gör myndigheternas beteende än mer öppet bisarrt. De verkar ha vetat att morfadern var incestuös redan från början.

noboytoy sa...

Visst måste myndigheterna ha vetat. Inte bara pga det faktum att Jeanettes morfar också var hennes pappa, dvs att han hade våldtagit även hennes mamma och att Jeanette var "resultatet" av dessa våldtäkter, utan också pga hennes mamma verkade lida av liknande fysiska skador, dvs hade svårigheter att gå normalt.

Jeanette säger att hennes mamma "hatade" henne och det är inte så konstigt att hennes mamma reagerade på det sättet inför ett barn som var resultatet av åratal av våldtäkter och att hennes barns pappa, också var hennes egen pappa.

Fruktansvärt!

Erik Rodenborg sa...

NBT

Det verkar som om det hela var ett helt medvetet, oerhört cyniskt experiment.