tisdag 30 juli 2013

PAS, domstolarna och Matteus 18:6

Suspicio skriver om att pseudobegreppet "PAS" inte heller kom med i den femte utgåvan av American Psychiatric Association's (APA) Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.

Detta trots att PAS-lobbyister kampanjat i åratal för att PAS ska komma in i DSM.

Eftersom "PAS" i många fall helt enkelt är ett sätt att förklara bort att barn är livrädda för förövare, eller andra extremt olämpliga föräldrar, är det ju för väl att det inte kom med. '

Men tråkigt nog agerar domstolar i USA såväl som i Sverige som om PAS vore ett officiellt erkänt "syndrom".

Bland annat därför skickar domstolar gång på gång livrädda barn hem till grovt dysfunktionella fäder. De som är ansvariga för detta begår ett oförlåtligt brott som osökt får mig att tänka på den drastiska formuleringen om kvarnstenen i Matteus 18:6.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Bland annat därför skickar domstolar gång på gång livrädda barn hem till grovt dysfunktionella fäder."

Säger absolut inte emot det där Erik. Bara löjligt att göra det. Men däremot hoppas jag du är medveten om det omvända också.

Finns många barn som lider hos sina mödrar as well. Samma sak där. Bara löjligt att säga emot det. Rötägg finns hos båda könen men jag lägger inte så mycket tid på dessa. Jag lägger min tid på de övriga hos båda könen :-) Därmed absolut inget fel i att ta upp vad rötäggen gör men har man en bedömning åt ena hållet måste man ha det även åt andra hållet.

Erik Rodenborg sa...

"Finns många barn som lider hos sina mödrar as well."

Visst är det så. Men jag hävdar bestämt att motsatsen är mycket vanligare.