onsdag 17 juli 2013

Dispatch International i nazistintervju

Vill bara notera att en av medarbetarna i Dispatch International, Tomas Nydahl, för ett tag sedan bröt med denna fascistoida tidning.

På Nydahls blogg Vaka över ensamheten den 23 maj 2013 kan vi läsa följande:

"Varför slutar jag då skriva i DI? Jag slutar av flera olika skäl. Det har under den senaste månaden slagit mig att det blir extremt ensidigt att packa upp en tidning som varje vecka bjuder mig en braskande rubrik om islam på första sidan. De senaste två veckorna har dessutom denna ensidighet varit förkrossande. Jag riktade tidigt kritik mot redaktionen för att de lät Avpixlat publicera tidningens material. Avpixlat är den sista plats jag vill förknippas med och betraktade därför detta samarbete som felaktigt.

Det som fick mig att fatta beslutet var det faktum att redaktörerna Lars Hedegaard och Ingrid Carlqvist ställt upp i en intervju av längre sort i den Chicagobaserade nazistiska radiokanalen Republic Broadcasting Network, med programledaren Deanna Spingola som tidigare gjort beundrande program om Hitler och Tredje riket, och som har nära band med det amerikanska nazistpartiet American Freedom Party." (Min markering).

Den som följt Ingrid Carlqvists pseudojornalistiska verksamhet under de senaste åren blir faktiskt inte direkt förvånad. Obehagliga åsikter har hon milt sagt alltid haft, men det som utmärkt henne just de senaste åren är att hon kombinerat detta med en gradvist ökad oförmåga till det mest elementärt taktiska "sunda förnuft".

På denna blogg den 3 mars 2009 skrev jag lite elakt att Ingrid Carlqvist inte bara har sågat av grenen hon sitter på, utan att hon också håller på att fälla hela trädet.

Nu när trädet för länge sedan är fällt verkar såväl hon som de andra redaktionsmedlemmarna i Dispatch International frenetiskt leta efter vilka underjordiska gångar som snabbast leder till avgrunden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hon sågar fortfarande medan du sedan länge ligger på marken nedanför.

Erik Rodenborg sa...

Anonym

Så kan man kanske också se det... Jag noterar att du själv flera gånger har kommit med helt rabiata utfall mot mig, som jag brukar radera. Bland mycket annat har du kallat mig "häxdoktor".

Ja, jag kan se IP-nummer från de som skriver kommentarer här.

För att försvara IC idag måste man nog vara - rasist, islamofob, anti-feminist, förövarförsvarare och övergreppsförnekare. Du kanske är alla dessa saker?