onsdag 24 juli 2013

Att störa grannar/bittersura utgjutelser

Symptomen av yrsel och partiell dövhet försvinner gradvis. Det skulle kunna vara bra - jag är ordinerad cortison - det funkar bra.

Men....

Loaad (lagen om alltings allmänna djävlighet) finns ju där, som vanligt. Just när man börjar känna sig lugn kommet något nytt djävligt. Den är för mig en naturlag - långt mer entydigt bevisad än evolutionsteorin, för att nu inte tala om Big Bang. Den ligger någonstans i paritet med tyngdlagen.

De senaste dagarna kommer större delen av dygnet (även större delen av natten)  ett gnisslande, genomträngande ljud. Först tyckte jag det kom från våningen ovanför, så jag slog i elementet - då brukar ljud ovanför försvinna. Men det försvann inte.

Sedan började jag gå ut och titta. Det verkar inte som om någon är hemma våningen ovanför. Det verkar komma snett ovanför. Men jag är inte säker.

Natt efter natt går. Till sist tar jag en käpp och slår snett upp mot gränsen mellan vägg och tak. Det är nog dumt. Risken är att det nu blir JAG som stör. Och då inte i första hand den eller de som är upphov till ljudet.

Det kanske var så. För på morgonen ringer någon på min dörr. Jag är uppe, men inte påklädd, så jag öppnar inte. Sedan hör jag hur någon går ner, och ut från porten. Det kanske var en granne bredvid som blev störd av MIG på natten som kom för att klaga morgonen efter.

Det låter för mig som någon drar möbler över golvet, gång på gång, gång på gång.  Jag blir galen.

Jag borde nog försökt flytta till Urhuset i Näsåker istället. Jag har en känsla av att det inte skulle vara sådana ljud där.

Och dessutom skulle jag nog haft bättre grannkontakt om jag hade bott där.

Nu blir jag störd, och om jag ägnar mig åt nattliga desperata protester kan jag nog störa andra.

Såna där ljud förblir ofta oförklarade. De kan hålla på hur länge som helst  - man förstår inte alls vad det är - och man kan ofta inte med säkerhet loklaisera det.

/suckar VÄLDIGT resignerat.../
-------------------------------------------------------
TILLÄGG - PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING
Den som går till kommentarerna till detta inlägg kan se en kommentar som undrar om jag har en begynnande psykos,

Eftersom jag nu kan se IP-nummer ser jag att det är samma person som brukar kalla mig diverse obehagliga saker, (exempelvis "häxmästare" två gånger) så man får kanske anta att  det inte är ett uttryck för en välvillig omsorg utan kanske snarare -en önskefantasi?

Och då inte en freudiansk, omedveten sådan - utan en helt medveten. Papparättsnissarna - till vilka vår anonyme vän verkar tillhöra - skulle väl gärna se att alla deras motståndare blir psykotiska.

Men här måste jag nog göra honom lite besviken. Jag tror nu inte direkt att de gnisslande ljud jag hör kommer från en inkräktare från Zeta Reticuli, utan har nog fastnat för mer jordnära förklaringar, som till exempel en dörr som gnisslar när den dras över en uppsvälld dörrtröskel, Sånt kan hända om man ex.vis duschar ofta och slarvigt i ett badrum.

Jag var själv med om det en gång för ca tio år sedan.

Fast jag måste nog säga att den anonyme nätmobbarens associationsbanor är lite intressanta.

13 kommentarer:

Verutschkow sa...

Metoden med att sätta upp arga lappar fungerar ibland ...

Erik Rodenborg sa...

Nja, jag har snarare bestämt mig för att så att säga "gilla läget" och härda ut tills det (förhoppningsvis) går över...

Verutschkow sa...

Apropå det här med att sätta upp lappar så gjorde Coopbutiken på Medborgarplatsen sig lätt ökänd för inte så länge sedan genom att sätta upp anslag vid pantautomaterna gällande maxgränser för utbetalt belopp i pengar på 2 språk, nämligen svenska och rumänska ...

Erik Rodenborg sa...

Ja, om detta kan man ju läsa här. http://annaardin.wordpress.com/2013/05/20/coop-lagger-krokben-for-romer/

Anonym sa...

En begynnade psykos?

Erik Rodenborg sa...

Anonym 21.28

Eftersom jag ser ditt IP-nummer (ja, det är han som kallade mig "häxmästare") antar jag att det är en önskefantasi från din sida...

Du är faktiskt ett ovanligt bisarrt exempel på näthat.

Det är klart - papparättsnissarna skulle nog gärna se att alla deras motståndare blir psykotiska. Men riktigt så roligt kommer dom nog inte att få.

Vad gäller de "mystiska" ljuden har jag nog aldrig träffat någon som aldrig hört oförklarade ljud i hyreshus.

Fast förstås - sedan finns det en del som tror att konstiga ljud kommer från marsmänniskor. Men min min lite mer jordnära teori är väl snarare att det är en tröskel som tar emot mot en dörr som dras över den.

Sånt kan hända, i synnerhet i trösklar till badrum för de som duschar ofta och slarvigt. I lyhörda hus kan det sedan gnissla infernalsikt.

noboytoy sa...

En psykos skulle jag kalla mycket lindrig, i jämförelse med vad papparättsnissarna verkar ha drabbats av;)

Har du förresten sett det senaste om IC, hehe:

http://ingenmanskvinna.bloggplatsen.se/2013/07/24/10043541-kvinnan-som-vet-och-kan-allt/

Erik Rodenborg sa...

NBT

"En psykos skulle jag kalla mycket lindrig, i jämförelse med vad papparättsnissarna verkar ha drabbats av;)"

Ja, och att jag hör gnisslande ljud från grannlägenheter verkar också lindrigt i jämförelse med att tro sig blivit bränd som häxa i Norge på 1600-talet.

"Har du förresten sett det senaste om IC, hehe"

Vad ska man kalla hennes trams? En kombination av paranoia och oförskämd elakhet?

noboytoy sa...

Erik:
Ja, de verkar ha snöat in på det här med häxeri, Papparättsnissarna, utöver "det andra" som de verkar ha drabbat dem? IC tror sig ha varit häxa i det hon kallar sitt "tidigare liv" och andra Papparättsnissar skriker "häxmästare" åt folk.
Undrar vad den diagnosen kallas?

noboytoy sa...

Man får nog kalla IC för det hon själv säger sig vara, dvs en häxa;)!

Erik Rodenborg sa...

NBT
Av en annan kommentar nyligen - se http://kiremaj70.blogspot.se/2013/07/dispatch-international-i-nazistintervju.html - kan man dra slutsatsen att anonym 21.28 mycket uppskattar IC.

Om det även gäller hennes syn på sig själv som reinkarnerad häxa framgår inte helt klart.

Sedan vill jag - för att nu vara helt ärlig - medge att samma IP-nummer en gång skickade en ursäkt för att han (hen?) tidigare kallat mig häxmästare. Men att det inte var ett uttryck för en genuin sinnesändring visas kanske av de senare kommentarerna.

En sak till. Jag har i sig inga fördomar gentemot "häxor". Inom gudinnerörelsen och den nyhedniska rörelsen finns en del fina människor som definierar sig själva som "häxor".

Men sådan är ju inte IC. Jag misstänker dessutom att om hon VERKLIGEN hade levt under den tiden hade hon varit inkvisitor.

Möjligen i Spanien, där en av de två grupper som drabbades hårdast av inkvisitionen var muslimer (den andra var judar).

Tidlösa sa...

Det är inte Zeta Reticuli, Kira. Det är Epsilon Eridani! Jag har kanaliserat Gaddaffi via Eric Lerner, och han har bekräftat detta. Be afraid, guys, be very afraid!!!

...inte!

Vad tyckte AG om De Gaulle, förresten? ;-)

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

Jag minns att AG såg de Gaulle ungefär som jag, som en (konservativ) borgerlig politiker i en imperialistisk stat, men som spelade en progressiv anti-fascistisk roll i striden mot Petain och nazisterna, och sedan mot OAS.