torsdag 28 mars 2013

Ganska bra svar från Eva Lundgren

Se gärna Eva Lundgrens svar till det inlägg av Ann Charlott Altstadt, som jag tog upp nedan i mitt inlägg den 21 mars. Eva Lundgrens svar är ganska bra och klargörande. Hon visar med all önskvärd tydlighet att Altstadt inte satt sig in i den fråga hon så självsäkert och arrogant uttalat sig om.

Altstadt verkar framförallt ha sett några TV-program, och lyssnat på de som hånat Eva Lundgren i syftet att diskreditera vad utsatta barn och vuxna överlevare berättat. Och uppenbarligen låtit sig duperas. Lundgren har inga större svårigheter att bemöta henne.

Och läs sedan gärna också Altstadts svar till Lundgren. Lägg märke till hur hon retirerat från sitt ursrprungliga påstående att Eva Lundgren sagt att hon "intervjuat hundratals barn som blivit offer för pedofila nätverk som utförde bestialiskt satanistiskt rituellt sexuellt våld" (mina markeringar).

Nu är hon istället ganska så vag. Och faktum är ju att det närmaste man kan komma detta är att Eva Lundgren vid ett tillfälle verkar ha sagt att hon intervjuat hundratals vuxna och barn som berättat att de utsatts för rituella (men inte specificerat "satanistiska") övergrepp.

Det är inte riktigt samma sak.

När Altstadt dessutom drar in Södertäljefallet, som hon inte verkar veta ett skvatt om, och som inte alls innefattade anklagelser om satanism, blir det hela bara ännu mer konstigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Erik får jag fråga dig en sak utan att någon från endera sidorna lägger sig i. Jag kan säga så här om mig själv först att jag ligger någonstans mitt emellan med lite mer lutning åt ena hållet. Det är just detta jag har så jävla svårt för att ingen tycks vilja lyssna på andras åsikter utan bara sprider dynga över de andra.

Jag vet var du ligger men jag vet inte vad det är som övertygar dig. Skulle vara kul att höra det och åter igen ni övriga kan väl hålla igen nu ett tag.

En seriös fråga Erik utan bakomliggande motiv. Jag bara undrar. Ok?

noboytoy sa...

"ansåg jag vara en rimlig uppskattning."

Ann-Charlotte Alstadt har alltså gissat?

"Lundgren har enligt egen utsaga trott på barnens berättelser"

Jisses, så förfärligt gjort av Lundgren?

"Lundgren ”övertygad” om att detta fenomen är ”större än man kan ana”

"Fenomenet" är såklart större än vad någon av oss kan och vill ana? Ingen av oss vill väl tro att tex EN enda pappa kan sälja sina barn till pedofiler och själv våldta dem men ändå finns det ju pappor som gör det.

PS. Har inga kommentarer till diskussionen om mig i ett föregående inlägg men jag lovar att försöka undvika att trakassera anonym här;)
Erik Rodenborg sa...

Anonym 17.34 skriver

"Jag vet var du ligger men jag vet inte vad det är som övertygar dig. Skulle vara kul att höra det..."

"Kul" tror jag nog inte är en helt adekvat term... Allvarligt talat - det är en komplex fråga som spänner över många fält, som jag nu inte vill diskutera på kommentarsfältet på en blogg.

"...och åter igen ni övriga kan väl hålla igen nu ett tag."

Ni övriga? Hålla igen? Varför?

Erik Rodenborg sa...

NBT

Tack för kommentarerna om Altstadt. Jag håller med dig.

Du har inte trakasserat någon. Du brukar säga vad du tycker, men det är en annan sak.