söndag 10 november 2013

Nu har Claes Borgström gått över till (v)....

... som naturligt nog är glada över övergången

Men...

Vad säger då de förvirrade själar som har trott att Borgström är en agent för USA-imperialismen för att han har företrätt de kvinnor som anmälde Julian Assange? Man kan ju hoppas att de har fått en tankeställare. Eller tror de kanske att Vänsterpartiet också styrs av CIA?

Sedan ska vi inte tala om vilka konspirationsteorier som Dan Josefsson kan komma att utveckla! Kanske det numera är så att Vänsterpartiet egentligen infiltrerats av objektrelationsteoretikern Margit Norells spöke? Josefsson får väl kalla på Ghostbusters!

Själv tycker jag att det är positivt att Borgström går till (v). För jämställdhetsdebatten, för (v) och förmoldligen också för Borgström själv.

Att han till och från angrips av antifeminister och andra olustiga grupperingar talar ju, om något, starkt till hans fördel.
----------------------------------------------------------------------------------------
PS 12/11
För att undvika alla missförstånd, jag står själv långt till vänster om Claes Borgström, Men det hindrar inte att jag uppskattar mycket av det han har gjort de senaste årtiondena.

6 kommentarer:

Verutschkow sa...

Tja, Borgström är väl tidigare mest känd för att INTE ha försvarat den som då hette Thomas Quick och därigenom starkt bidragit till den stora rättsskandalen. Men nu kommer alltså han och nuvarande affärspartnern Thomas Bodström att företräda olika partier. Intressant!

Erik Rodenborg sa...

Han följde instruktionerna från en klient som hävdade att han var skyldig. Borgström trodde på sin klient. Och om han inte hade gjort det hade han ersatts med en annan. Så vad skulle han göra?

Men, ja, relationen mellan Borgström och Bodström ÄR intressant!

Anonym sa...

Jädrar va de måste fira i de socialdemokratiska leden :-) Jag är den första att gratulera dem för att bli av med den mannen i sina led.

Erik Rodenborg sa...

Anonym

Jaha, ja det säger ju en del om dina egna utgångspunkter. Men faktum är att Aftonbladets ledare verkade mer bekymrade än glada över saken.

De tyckte att det borde leda till en socialdemokratisk självrannsakan. Det tycker jag också.

Anonym sa...

Nej du har faktiskt fel där. Jag är neutral politiskt sätt. Tyvärr känner jag att det gör ingen skillnad vilken sida som är vid makten. Däremot ser jag individuellt på vad de gör och jag tycker Borgströms ryggsäck talar sitt tydliga språk. Det var det jag menade med att de måste fira i hans gamla läger.

Erik Rodenborg sa...

Anonym

Jag syftade inte på dina strikt politiska utgångspunkter, utan på din inställning till Borgström.
Som verkar skilja sig en aning från exempelvis min.