tisdag 27 juni 2023

Åsa Linderborg om borgarnas attacker mot a-lotterierna

Åsa Linderborg är inte någon av mina favoriter, i alla fall inte sedan hon allierade sig med Dan Josefsson i debatten om bortträngda minnen. Men här skriver hon mycket bra om borgarregeringens attacker mot a-lotterierna.*

Enda gången jag själv köpt en a-lott var nog  våren 1970, då jag var 15 år. Det fanns ett stånd på en gata, där de sålde a-lotter. Som 15-åring var jag vagt vänster och vacklade mellan S, VPK och Per Gahrtons vänsterliberalism.

Jag tyckte i alla fall att a-lotter var något positivt; socialdemokraterna var bättre än det borgerliga blocket.

Så jag gick dit och sa att jag skulle köpa en lott. Då hände något konstigt. Kvinnan som sålde lotter sa att det var en oerhört liten chans att vinna något på lotten.

Att en lottförsäljare på detta sätt motarbetade sitt eget lotteri tyckte jag var märkligt. Men jag antog att hon såg mig som ett barn och inte ville göra mig besviken.

Jag sa att jag inte trodde att jag skulle ha någon större chans att vinna något, men att jag ville köpa en lott för att stödja arbetarrörelsen. Då såg hon glad ut och sålde lotten till mig...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*Men Åsa L:s bisats där hon verkar mena att Moskvarättegångarna startades av en övernitisk stalinistisk ledning för att "rena revolutionen" är märklig. De byråkrater som genomförde dem visste mycket väl om att syftet var att rensa ut revolutionärer för att värna byråkratins makt och privilegier.

3 kommentarer:

Verutschkow sa...

https://www.femina.se/kultur/asa-linderborgs-nya-karlek-kanda-forfattaren-bengt-ohlsson/7732211

Åsa har ett privatliv också ...

Erik Rodenborg sa...

Eftersom jag aldrig läser Femina missar jag ju den typen av skvaller...

En gång när jag var kanske tio år råkade jag stöta på en annan än mer extrem skvallertidning, Hänt i veckan. Den ena sidan efter den andra med kändisar med deras partners på olika typer av partyn. Jag trodde inte mina ögon - vem vill läsa något sådant?

Det förstår jag fortfarande inte.

Verutschkow sa...

Femina borde du läsa oftare ! På mitt lokala bibliotek är den så populär
att den stjäls alldeles för ofta och personalen har därför tvingats vidta
åtgärder ...

Med Vänsterpartiet första maj

Jag demonstrerade med Vänsterpartiet i Södertälje idag. Samling 12.30, avgång 13.00 och vi gick till stora torget. Ett möte med bland anna...