torsdag 28 maj 2015

På förekommen anledning

Denna blogg är just nu ingen blogg, eftersom det inte går att kommentera den. Men detta  kommer ganska snart att ändras.

Jag vill passa på att säga något principiellt om hur modereringen på denna blogg fungerar.

Bloggen är förhandsmodererad. Det innebär att jag måste godkänna alla kommentarer innan de läggs ut.

Grundprincipen för modereringen är vad som skrivs, inte vem som skriver. Och det är vad som skrivs här, inte vad som skrivits någon annanstans. Och det är vad som skrivs under inlägget ifråga (eller i någon väldigt nylig debatt på denna  blogg) , inte vad samma person skrev på denna blogg för två år sedan.

Det finns undantag. Hans Scheike kommer aldrig,att få skriva här, även om det så endast handlar om krukväxter. Men undantagen är få.

Det händer ibland att människor ställer sig frågan om verkligen X, som eventuellt skrev detta eller detta på Y-.sidan, eller eventuellet betett sig väldigt tarvligt mot Z, verkligen bör få skriva här. Och det är inte så konstigt.

Men grundprincipen är alltså denna. Modereringen  handlar om vad som skrivs, inte om vem som skriver det. Och - alltså - undantagen från denna grundprincip är mycket, mycket få.

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...