torsdag 7 maj 2015

Göran Lambertz om bortträngda minnen

Även en enögd tupp som Dagens Nyheter plockar ibland upp ett guldkorn. Så nu har  de faktiskt tagit in Göran Lambertz svar till riksgurun Dan Josefsson.

Som vanligt tar jag inte diskussionen om Quicks eventuella skuld eller oskuld, utan fokuserar på det som skrivs om bortträngda minnen.

Så här skriver Lambertz om detta i sitt korta men kärnfulla inlägg.

"Dan Josefsson säger att 'Lambertz trodde på bortträngda minnen'. Han menar att jag trodde att man kan förlita sig på sådana minnen. Men för det första anser jag tvärtom att man inte kan förlita sig på bortträngda minnen i en rätte­gång, det fordras stödbevisning. För det andra menar jag att minnen som varit bortträngda ibland är verkliga, inget konstigt med det. Och för det tredje har Josefsson inte förstått att den som liksom Bergwall säger sig inte ha några minnen av mord inte heller kan ha falska minnen av morden."

För att bara vara fem meningar är det ett mycket bra stycke. Men nu får säkert Josefsson minst dubbelt så stort utrymme i ett sista ord  för att lura in sin "sanning" om  hur det "egentligen" ligger till.

/Suckar resignerat/

Inga kommentarer:

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...