onsdag 10 september 2014

There's Something Going On

1982 gav Anni-Frid Lyngstad ut I Know There's Something Going On. Jag tror inte jag hörde den då, men jag vet att jag närmast fick den på hjärnan 1984. Speciellt den suggestiva titelfrasen fastnade ordentligt.

Det var också den enda del av texten som jag riktigt uppfattade då. Att det var en sång som handlade om en kvinna som håller på att upptäcka sin mans otrohet (vilket klart framgår av musikvideon och är mer eller mindre underförstått i texten) visste jag inte.

Det som gjorde intryck var just den suggestivt upprepade raden "I Know There's Something Going On". Någonting pågår - och hon har börjat fatta det. Av anledningar som jag inte ska gå in på här passade detta budskap ovanligt bra in i min sinnesstämning just 1984.

2 kommentarer:

Verutschkow sa...

Phil Collins, som ju ligger bakom hela plattan, uppfattades som väldigt nyskapande just då, efter att ha fått stora framgångar med första soloplattan (och även gruppen Genesis blev ju alltmer framgångsrik med nytt sound). Kanske var det en sorts win-win situation för honom och Frida att upprätta ett samarbete.

Personligt är jag oftast inte så värst imponerad av Frida som sångerska, även om det finns undantag.

noboytoy sa...

Erik: Jag har ett opublicerat musik-inlägg i min blogg med rubriken "There´s something going on" som jag tänkte publicera vid något tillfälle. Du förekom mig alltså. ;)