måndag 15 september 2014

Stödpartiet SD

"Sverigedemokraterna har under riksdagsåret 2012/13 samt hösten 2013 röstat med Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna i mer än 90 procent av de omröstningar där Sverigedemokraternas röst varit utslagsgivande.".

Detta citat är hämtat från tidskriften Tidens noggranna analys av hur Sverigedemokraterna röstat i riksdagen 2012-13 .

När man tar del av denna undrar man sig verkligen hur det skulle kunna bildas en "rödgrön" regering med SD som vågmästare. Det torde vara helt omöjligt. Om Stefan Löfven bildar en regering kommer den inte att kunna bli rödgrön i någon som helst mening. Den kommer att ha helt andra färger.

2 kommentarer:

Verutschkow sa...

Min känsla är att, förr eller senare, precis som i grannländerna, Alliansen (eller vad som finns kvar av den) på ett eller annat sätt kommer att ta till sig stöd från SD. För ett politiskt parti är det faktiskt snudd på tjänstefel att ge upp makten och avgå. Moral och etik hör hemma någon annanstans än i politiken. Sedan måste man naturligtvis klä in hela arrangemanget i en snygg förpackning också men med tanke på det innovativa språkbruk som använts av de s k Nya moderaterna så är det egentligen bara en tidsfråga även om tiden förvisso kan vara lång ibland.

squareeye sa...

Jag satt och kollade runt på valsajten och där moderaterna gick back, ungefär lika mycket gick SD fram. Alla var vi väl säkra på att det skulle bli ett skifte och då gick moderat-fascisterna över till SD. Ve och fasa om det skulle bli ett nyval då kommer ännu fler att rösta på SD. Har inte idioterna lärt sig någonting.

Detta med arbetslösheten, på 90-talet när jag var arbetslös en period fick vi veta för att hålla balansen rätt behövs ett visst antal arbetslösa så det är inget nytt.
I slutet på 80-talet var det bara runt 1% arbetslösa.
Reinfeldt har ett toppjobb på gång, jag har läst om det någonstans kanske USA och Borg har säkert ett också. Så dom lämnade den sjunkande skutan illa kvickt. Det ska bli intressant att få veta vad dessa herrar kommer att arbeta med nu men det var fult att lämna på direkten.

Elmsäter är väl från Södertälje och hon var chef för Stadshotellet om jag inte minns fel. Jag bodde då i Södertälje.

Det enda jag kan säga är bara en stor jäkla SUCK!!