torsdag 20 september 2012

Är lite omskakad

Förlorade medvetandet i en tunnelbanevagn ikväll när jag stod rakt upp så jag föll handlöst mot golvet utan att kunna skydda mig genom att sätta ut händerna. Tror jag vaknade upp först när jag slog i huvudet i golvet.

Det blev ett småsår men det som känns lite läskigt var att tänka sig vad som skulle ha hänt om jag  jag  hade blackoutats på samma sätt i en rulltrappa.

13 kommentarer:

Evorna sa...

Det låter illa Erik. Förstår att du blir orolig. Hjälm kanske?? Vi tänker på dig.

Monica Antonsson sa...

Ja, var försiktig!

noboytoy sa...

Lågt blodtryck? Ta hand om dig.
/NBT

Erik Rodenborg sa...

Evorna, Monica, NBT

Tack för omtanken.

Det som hände är ganska så mystiskt. Och på ett sätt lite fascinerande.

Min minnesbild är inte att jag förlorade medvetandet. Min minnesbild är en drömlik upplevelse av att golvet blev halt som en skridskobana. Jag kände att jag halkade och i nästa sekund hade jag slagit huvudet i.

Men enda tolkning till denna upplevelse - och till att jag inte reflexmässigt skyddade mig genom att sätta ut händerna - var att jag faktiskt somnade i stående ställning och direkt gick in i en dröm. Och i drömmen tolkades mitt fall som att jag halkade på ett glashalt underlag.

Det första jag gjorde när jag kravlat mig upp var att känna med fötterna på golvet vad som hade varit halt. Men det var inte ett dugg halt, nånstans.

Så jag är nästan helt säker på att det jag minns från fallet var en superkort dröm.

Varma hälsningar Erik

Anonym sa...

Usch läskigt Erik. Blodtrycksfall? Narkolepsi? Kanske läge att uppsöka husläkaren och ta lite prover. Ta hand om dig Erik.
mvh
S

Erik Rodenborg sa...

S

Jag hade nästan inte sovit natten innan. Så jag antar att jag plötsligt föll in i sömn. Men att somna stående har jag nog aldrig gjort förut.

Men jag borde nog gå på en hälsoundersökning, jag har inte gjort det på över tio år.

Varma hälsningar Erik

Shed Light sa...

Usch, vad otäckt.
Det är farligt att ha sovit dåligt, slocknade en mikrosekund en gång när jag körde på en motorväg, det gjorde mig livrädd.

Man får försöka tänka till vad man gör när sömnen varit dålig.

Jag upprepar också, ta hand om dig!
Man måste få sova, då är t o m tabletter bättre än att ligga vaken alla nattens timmar.
Det sliter på kroppen, både fysiskt och psykiskt.

(Tack! för din insats till mitt försvar i en viss blogg.)

Erik Rodenborg sa...

Shed Light

Dessbättre kör jag inte bil, har inget körkort och kommer aldrig att få nåt. Skulle inte vilja ha ett sånt ansvar för mitt och andras liv och säkerhet.

Angående bloggen ifråga. Blev mer och mer irriterad över att ingen nämnde att du dementerat påståendet om dig. Insåg efter ett tag att om jag inte tog upp det skulle nog ingen ta upp det., trots att flera måste ha sett det.

Då tyckte jag att jag borde ta upp det, annars skulle en del extremt godtrogna för alltid tro på att du verkligen var för det bisarra scenario som din namne målade upp..

Varma hälsningar Erik.

Hmm sa...

Erik. Tråkigt med din hälsa- Förstår att du blev rädd.

Ang dementi så tror jag inte att någon sett den. Jag gick inte in på den bloggen mer och Catta vekar ha haft mycket att göra. Om någon annan sett det vet jag ej, men den bloggen är nog inte av så stort intresse i vanliga fall.

Krya på dig!

Erik Rodenborg sa...

Hej Hmm !

Nej, det är ju möjligt att ingen har sett den. Men ändå lite konstigt. Om man i blogg A har ett inlägg om vilken hemsk kommentar man kan hitta på blogg B. Om man dessutom länkar till denna kommentar i inlägget på blogg A. Om sedan kommentarsfältet under inlägget i blogg A fylls med kommentarer om hur läskig kommentaren var i blogg B.

Då borde väl i alla fall några av blogg A:s läsare kolla länken för att se hur man svarar i blogg B?

Eller?

MVH Erik

Hmm sa...

EriK_ Kan hända du har rätt. Jag kan bar se till hur det var för mig själv. Jag gick in och läste och återvände inte och då var jag ändå frekvent omnämnd i ett tidigare inlägg.

Så enligt mig så är det inte så konstigt.

Tyckte det var br att du tog upp det så att det blev uppmärksammat. Tycker inte om nick-stölder. Har själv råkat ut för det.

Hmm sa...

Ledsen för alla fel och missade bokstäver.

Erik Rodenborg sa...

:-)