onsdag 20 april 2011

Jag tycker inte alls om....

... påskhelgen. Då "firar" vi minnet av världshistoriens mest kända avrättning. Och en eventuell uppståndelse som jag inte riktigt tror på.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Köp dig ändå ett litet påskägg, min vän! ;-)

Erik Rodenborg sa...

Men jag gillar ju inte godis...
:-)

Anonym sa...

men jag tror det finns nog nån sort du gillar :-)

Erik Rodenborg sa...

Även om så skulle vara fallet är påskägg, så vitt jag fattar och minns, (har aldrig köpt något i hela mitt liv, och har inte fått något sedan jag var barn) en blandning av olika sorters godis och om jag nu ändå skulle gilla en av typerna i det skulle det inte motivera att jag köper ett helt påskägg.

Men tack för omtanken. :-)

Tidlösa sa...

Men snälla Kire, gillar du inte godis???

Själv är jag socker- och koffein-junkie.

Dessutom hade jag tur med påskägget i år!

Jag fick ett på jobbet, det var stort som fan och jag behövde bara slänga kanske en fjärdedel eller en femtedel av innehållet, som till stor del bestod av smarriga chokladbitar av typen Twix eller Snixers, samt lite gelégodis av Haribo-typ. Och så en Red Bull på det, och tant Tidlösa blev glaaaaad.

Hoppsan, nu börjar jag låta som ”Blavatskys babian”, det var inte meningen, Tidlösa skall ju föreställa min scheriöscha identitet, som på den gamla goda tiden. Ha ha ha.

Glad påsk, förresten.

Shed Light sa...

Man kanske också kan se det som stt vi vill uppmärksamma den här avrättningen för att den var så orättfärdig. Ett bra argument mot dödstraffets praktiserande i ALLA länder och mot användandet av tortyr.
För man kan ju också välja att fokusera på att historiens mest kända avrättning är ett verktyg till att bekämpa nutida vidrigheter.
För att få dig att må lite bättre angående påsken.

Fast själv tror jag att vi nordbor mest firar in det kommande ljuset, det kristna är liksom mer i bakgrunden här i mörka kalla Norden.
Den gamla tron spökar i bakom alla våra högtider...