fredag 5 oktober 2018

"Varning: De kvinnofientliga PAS-idéerna finns även i Sverige "

Det är rubriken på en artikel i ETC av Anna-Maria Carnhede. Den tar upp att högerpopulisterna i Italien håller på att driva igenom en PAS-lag, och vill bestraffa "ljugande kvinnor".

Den är värd att läsa, och kan läsas här.

Jag tar mig här friheten att citera slutet av den:

"Även i Sverige finns en koppling mellan PAS och extremhögern. Här har förutom papparättsgrupper även den högerextrema debattören Ingrid Carlqvist, som startade Dispatch international och 'Det fria Sverige', varit en ivrig förespråkare av PAS.

På sin blogg har hon bland annat skrivit att ´anklagelser om incest och andra sexövergrepp är vår tids häxprocesser, godkända och uppmuntrade av massmedierna.´

Vi har därför all anledning i världen att vara vaksamma på vad som händer i Sverige. När SD i riksdagen motionerar om att de vill se över varför 'rättsväsendet mycket ofta dömer till moderns favör i vårdnadstvister' bör vi veta vilken kvinnofientlig teoribildning som ligger bakom.

Kvinnojoursrörelsen och alla vettiga människor som säger sig värna ett verkligt barnperspektiv har all anledning att hålla ögonen öppna."

6 kommentarer:

Anonym sa...

PAS är verkligt och blanda inte ihop det med högerextremism.
Du skall inte snacka som KOMMUNIST!

Erik Rodenborg sa...

Så här brukar papparättsnissarna låta, fast värre. Aggressiva, kortfattade och utan argument. Och - föstås - anonyma...

Ovanstående är ett MYCKET modest exempel på vad som brukar ramla in om man skriver något som de kan reta sig på. I 9 fall av 10 tar jag inte in det alls, men några av de de minst rabiata tar jag in då och då.

Man kan förstås fråga sig om personer som skriver hatiska anonyma utfall på bloggar verkligen är lämpade att ha vårdnad om barn. ;-)

Erik Rodenborg sa...

På förekommen anledning. Personliga angrepp på privatpersoner är ej tillåtna här.

Anonym sa...

Fast vem är privatperson ? Den som inte är offentlig person ?

Finns visst en blogg (inte den här) där namn inte ens får nämnas ...

Anonym sa...

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=7069511

Erik Rodenborg sa...

Anonym 9.49
Systemet att de som frias på grund av bristande bevis alltid ska få ersättning för häktestiderna är enligt mig en mycket tveksam praxis.

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...