fredag 18 april 2014

Ännu en sektgrundare lämnar sin sekt

Som bekant lämnade Ulf Ekman Livets Ord för ett tag sedan och nu har Frank Baude lämnat den sekt han grundade 1970.

Att grundare av destruktiva sekter lämnar dessa är ju på sätt och vis en bra sak....  Livets Ord startade sin bana genom att presentera sin kvasisatanistiska framgångslära som "kristendom" och KFML(r) startade sin genom att försöka slå sönder FNL-grupperna för att  förvandla dem till ett bihang till den egna sekten.

Detta misslyckades (r):arna med, och nu har de alltså efter 44 år och två namnbyten tydligen blivit för "feministiska" för deras macho till grundare. Alltid något man kan glädja sig åt.

9 kommentarer:

Tidlösa sa...

Frank Baude? Jag trodde att han hade avlidit. Ja, faktiskt. Jag trodde att det var därför ärren bytte partiledare. Men nehej, gubben lever och verkar dessutom vara vid ovanligt god vigör. Han kör på i det gamla hjulspåren som vanligt. "Feminismen är en småborgerlig avvikelse". Ja, det stämmer. Feminismen omnämns ju inte av Stalin, Dimitrov eller Malenkov. Vivat! Saken är avgjord.

Är Baude stalinist eller anti-feminist? Svar: Baude och.

Tidlösa sa...

Är detta en fluga av något slag, att sektledare hoppar av? Andrew Cohen har också kastat in handduken.

http://andrewcohen.org/blog/apology

Han har t.o.m. låtit sina kritiker komma till tals på kommentarstråden?!

Mer om Cohen kan man läsa här:

http://www.integralworld.net/scofield1.html

Tidlösa sa...

Jag hoppas att den här killen INTE är sektledare. Lyssna riktigt noga på vad han säger, och observera att han är gay! Har kundalini slutgiltigt blivit queerat?

https://www.youtube.com/watch?v=VDa6nScKbKo

Jag undrar vad Baude skulle säga. Hjärnblödning?

Erik Rodenborg sa...

Han verkar ju leda en grupp, "Friends of David Spero". Det han säger på videon är ju *bitvis* riktigt trevligt.... Men även om jag tillhörde de som letade efter gurus att följa - vilket jag inte gör ! - skulle jag nog inte välja Spero... ;-)

Tidlösa sa...

Nähä, vem skulle du välja, då? Besant, Krishnamurti, Starhawk, Ted Grant...?

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

Ingen.

Anledningen till vad jag skrev om Spero var väl mest att han verkade så nervös, och lite hispig.

Inte någon som man uppfattar som en trygg vägledare, om man nu vill ha en sådan. Vilket jag alltså inte vill...

Erik Rodenborg sa...

PS.

Men om jag fick en pistol tryckt mot tinningen och jag fick tre sekunder på mig att välja vem av de förträffliga personer som du nämner jag skulle välja som guru skulle svaret nog bli Besant.

När väl valet var gjort skulle jag ångra mig att jag inte valt Starhawk. ;-)

Tidlösa sa...

Hispig? Du menar spattig eller fnoskig? Okejrå, den här killen då? Adyashakti (får inte förväxlas med Adyashanti).

http://wayofwonder.blogspot.se/2011/12/eve-original-human-form.html

Ännu en queerad kundalini-version...

;-)

Erik Rodenborg sa...

Det var ju intressant, alltså att ta upp detta. Jag tror också Monica Sjöö gjorde det, i "The Great Cosmic Mother" och jag minns att jag skrev om det i ett tentasvar när jag läste psykologi våren 1983!

Ja, vi har alla varit kvinnliga foster en gång. Av detta kan man dra olika slutsatser. Det här är den mest sympatiska. men jag har hört manschauvinister hävda att den kvinnliga versionen kommer tidigast eftersom den är mest outvecklad!

Det där med hispig då?. Jag menade väl mest att han såg så nervös ut, tittade sig lite oroligt omkring etc. Det strider väl mot min fördomsfulla bild av hur en trygg sektledare bör se ut...

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...