tisdag 23 april 2019

Subliminal moderatsatanism

Hade en mycket konstig dröm. Jag drömde att redaktionen för en tidning eller tidskrift plötsligt kom på att de själva hade blivit dels moderater, dels satanister.

Nu visste de att deras läsare inte skulle kunna svälja detta så lätt, så istället för att öppet berätta om sitt åsiktsbyte kom de fram till att de skulle påverka läsarna med subliminal perception.

Alltså. De satte in bilder av svarta M med fetstil i tidningen, under artiklar med positivt laddat innehåll. M stod för Moderaterna - det svarta skulle påminna om satanism.

De sprängdes in i kärleksnoveller, i anknytning till vackra naturbilder, och sådant.

Meningen var att läsarna - via de kryptiska svarta M:en - omedvetet skull börja associera Moderaterna och satanism med dessa vackra bilder och berättelser, och på så sätt påverkas på läng sikt. .

Reflektion i vaket tillstånd. Subliminal perception existerar ju, men just DENNA metod skulle nog inte vara ... speciellt verkningsfull. Försiktigt uttryckt. ;-)
----------------------------------------
TILLÄGG
Men vid närmare eftertanke skulle det drömmen beskriver inte kunna kallas "subliminal perception". M-bilderna i drömmen var tydliga och kunde ses medvetet. För att kallas "subliminal perception" krävs att de inte skulle kunna ses medvetet, utan endast kunna tas in omedvetet..

Subliminal perception är det ex.vis om man klipper in reklambilder i en film som bara visas under en så superkort tid så att man inte medvetet uppfattar dem. Eller om man i reklam för sprit lägger in ex. vis en erotisk bild i iskuberna som ska vara av den karaktären att den inte upptäcks om man tittar slarvigt  men går in omedvetet och ger associationer som får en att få lustfyllda associationer vid tanken på varumärket.

Det har gjorts undersökningar om effekten av att klippa in subliminala bilder av Coca-Ciola och popcorn i filmer på biografer. De syntes inte medvetet, men ledde till att försäljningen av dessa varor ökade.

Alltså orden subliminal perception förekom inte i drömmen, det dök upp när jag skulle skriva ner den. Men det var lite slarvigt..

2 kommentarer:

Tidlösa sa...

Moderaterna har bytt partisymbol. Det är detta drömmen syftar på.

Erik Rodenborg sa...

Förmodligen ingick just detta i de latenta drömtankarna, eller i drömarbetet. Men det är knappat någon fullständig förklaring till drömmen. Men förstås det är klart - när den nye moderatledaren tog över blev M ett steg mer "sataniskt". Och sedan tog han initiativ till att ändra symbolen...

Funderingar om trans...

Jag är inte emot den nyligen antagna lagen för att jag är emot transsexuella. Tvärtom. Under stora delar av mitt liv har jag själv uppfattat...