söndag 12 augusti 2018

På barbecue med Jimmie Åkesson

Det finns en serie av skämtfilmer som används i de mest olika sammanhang, med en scen från Hitlers bunker -  men som har textats om för att den ska kunna appliceras på mer aktuella, ofta politiska scenarior. Att Sverigedemokraterna ofta drabbats av detta skämtlynne säger sig självt.

I denna YouTube-film beskrivs hur den senaste vågen av extrem värme diskuteras på SD:s partikansli. Det märkliga är ändå att Jimmie Åkesson/Hitler i denna scen säger att SD:s klimatpolitik måste ändras,

Om det ändå vore så väl. Men Åkesson är mycket dummare än så. Verkligheten kan vi läsa om här.

Jimmie Åkesson säger alltså i ett utttalande att det är "populism" att "göra politik av hur vädret ser ut en enskild sommar”....

Att totalt ignorera ett de facto konsensus bland klimatforskare över hela världen - vad är det om inte populism? I kombination med dåraktighet av absolut värsta slag.

Det fanns för några år sedan på Facebook ett skämtsamt (och elakt) förslag om att Åkesson borde ansluta sig till projektet "Mars One", som hade det påstådda syftet att skicka människor till Mars på en enkelresa, där de skulle bli kolonisatörer.

Jag har en bättre idé. Han och hans likasinnade kunde väl försöka få anslag för en resa till Venus. Om växthuseffekten är en myt måste ju de rapporter som visar att just en sådan, på Venus har lett till att marktemperaturen ligger på 500 grader C - vara "politiskt korrekt" desinformation.

SD:s ledning skulle ju kunna försöka åka dit och på ort och ställe bevisa att växthuseffekten är en myt. Dessutom skulle de kunna komma till en plats där risken för att störas av någon invandring är så nära noll man kan komma.

Allvarligt talat, nu vet vi att SD inte endast är riksdagens mest invandrarfientliga parti utan även dess enda öppet (som det så vackert heter) "klimatskeptiska" parti. Eftersom de växthuseffektförnekande "klimatskeptikerna" är minst lika motbevisade som de "historierevisionistiska" förintelseförnekarna leder varje politik som bygger på en sådan grund till att risken för att vi i slutändan ska "grillas på samma heta glöd", för att citera Lars Ekborg, kraftigt ökar.

Den som (för att återigen hänvisa till Lars Ekborgs Tom Lehrer-tolkning) vill att det ska bli en ren barbecuestämning när mänskligheten sjunger på sista versen bör absolut rösta på Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer:

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...