onsdag 23 mars 2016

Creatures of the night

Under 1984 och 1985 hade jag ofta ångest och svårt att sova, så jag lyssnade på radio halva nätterna. Då spelades ofta Laura Branigans Self Control , och gav mig en allmän känsla av kuslighet, som inte direkt gjorde det lättare att sova.

Och då hade jag inte ens sett musikvideon. Det var nog tur det...  med den sinnesstämning jag befann mig i då skulle jag nog blivit ganska så rädd.

Idag blir jag inte rädd av den, bör jag nog tillägga.

4 kommentarer:

Verutschkow sa...

https://en.wikipedia.org/wiki/Creatures_of_the_Night

Rubriken får mig att associera till ovanstående (inte mina favoriter).
Branigan blev f ö inte så långlivad ...

Erik Rodenborg sa...

Det fanns en annan låt som spelades ungefär samtidigt i mitten av 80-talet som (om jag minns rätt) också innehöll orden "creatures of the night" och som jag därför ibland blandade ihop med "Self Control". Det var också en kvinnlig sångerska och i låten nämndes dessutom upprepade gånger Maria Magdalena. Någon som har en aning om vad det var för låt?

Verutschkow sa...

http://www.metrolyrics.com/maria-magdalena-lyrics-sandra.html

Lätt som en plätt ...

Erik Rodenborg sa...

Tack för det. Jag har alltid undrat varför namnet i sången uttalas just "Maria Magdalena" och inte som ä'r brukligt i engelsk text, "Mary Magdalene". Det har kanske sin förklaring i att sångerskan är tysk; antagligen uttalar och skriver man Mara M:s namn på samma sätt som i Sverige.