måndag 30 mars 2015

Mer om "sommartiden"

En kommentator under det förra inlägget tipsade mig om detta roliga TV-inslag om den så kallade sommmartiden, som ju inte bara varar över  sommaren utan (åtminstone för oss som har oturen att leva i EU)  sju månader varje år.

Det är som sagt riktigt roligt, se det gärna. :-)

9 kommentarer:

Tidlösa sa...

HA HA HA. En klassiker!

Tidlösa sa...

Det finns en dissning av Ayn Rand också i samma serie, fast den är inte lika rolig...

Ann-Charlotte sa...

Tidlösa och Erik

Ayn Rand har jag faktiskt läst. Boken heter "När världen skälvde". Det är min ex-mans hjälte. Tycker ni att jag är i dåligt sällskap? :-)

Ann-Charlotte sa...

Jag har även läst ut Dan Josefsson "Mannen som slutade ljuga". Jag känner mig som ett frågetecken. Är det sant som Josefsson säger att borträngda minnen inte finns, att det inte finns stöd i forskningen för det? I vilket fall ska jag åka till Akademibokhandeln idag och få tag på Van der Kvasts bok, som jag med spänning ser fram emot att läsa. Vilken dramatik Sture har skapat med sitt ljugande!

Erik Rodenborg sa...

Ann-Charlotte 9.19

Du är naturligtvis inte ansvarig för din ex-mans åsikter. :-)

Vad gäller Ayn Rand, kan man ju ex.vis nämna att hon var en av de största inspiratörerna för Anton LaVey när han skulle grunda Church of Satan... Jag har skrivit om det här. http://kiremaj70.blogspot.se/2014/09/centerpariet-ayn-rand-och-satanismen.html

Ann-Charlotte 9.25
Dan Josefsson har helt enkelt fel om bortträngda minnen. Se exempelvis denna artikel av David Munck. https://feministisktperspektiv.se/2015/02/03/bergwalls-fall-kan-inte-diktera-synen-pa-manniskans-minne/

Jag har även skrivit en hel del själv om Dan Josefsson och borttängda minnen, de flesta av dessa artiklar finns samlade här - http://abuseandrepression.blogspot.se/search/label/Dan%20Josefsson

Monica Antonsson sa...

Jag instämmer med Erik, Ann.
Bortträngda minnen är lika naturligt som vilken blindtarmsinflammation som helst. Självklart finns det.

Anonym sa...

Klart som korvspad att bortträngda minnen finns. Som jag ser det är det tråkiga bara att det används i en kamp mellan två ytterligheter. PÅ ena sidan sitter de som rackar ned på allt som har med bortträngda minnen att göra medan det på andra sidan sitter de som sväljer precis allt. När förlorade vi människor vår förmåga att tänka själva och med urskiljning?

Ann-Charlotte sa...

Erik, Monica och anonym

Spontant ser jag det som logiskt att man förtränger vissa saker (minnen). Jag är helt övertygad om att jag förträngt massor av saker i mitt liv och att andra människor gjort detsamma. Jag kan dock tänka mig att det är som anonym säger, att det är två läger där den ena sidan är som Dan Josefsson och menar att bortträngda minnen inte finns och att den andra sidan inte ifrågasätter någonting. Men jag ska verkligen läsa på så tack för länkarna Erik!!

Glad påsk och kram!

Erik Rodenborg sa...

Ann-Charlotte
Glad påsk själv! :-)