torsdag 5 maj 2011

När reptilerna verkligen styrde världen

David Icke är en märklig person. Han är omåttligt populär i en del New Age-kretsar. Jag har svårt att förstå varför.

På något sätt är han en parodi på en konspirationsteoretiker. Och han inkorporerar också ett stort antal av de kända konspirationsteorierna i sin egen. Om jag själv vore en hejdlös konspirationsteoretiker (vilket det finns en del som anser att jag är, det medges, men de har faktiskt fel!) skulle jag nog tro att Icke var betald av Illuminati för att ge konspirationsteorier dåligt rykte. (En rättshaverist jag känner beklagade sig förresten en gång över att Siw Persson gav "oss rättshaverister" dåligt rykte...)

Nu köpte jag nyligen David Ickes senaste bok "Humar race get off your knees". Jag ångrade mig ganska snart. Jag läser snabbt men har ännu inte orkat läsa ut den.

Ett tag kan det vara roligt att läsa en författare som på största allvar tror att utomjordiska reptiler styr världen, att de härskande till stor del binds samman av "reptilan bloodlines" och är en korsning av reptiler och människor. Det gäller enligt Icke till exempel den engelska kungafamiljen, familjen Rothschild, familjen Rockefeller, familjen Bush, Henry Kissinger etc etc.

David Icke påstår att det finns ögonvittnen som har sett hur Bush den äldre förvandlat sig från människa till reptil och tillbaka igen.

Alla (eller nästan alla) dessa "bloodlines" härstammar enligt Icke från Sumerkulturen i Mesopotamien. Han målar upp bilder av hur sumer-reptilerna spred sig över världen och tog över den.

Men inte nog med det. Reptilerna fanns här långt förre Sumer. I själva verket är hela släktet "Homo Sapiens" en produkt av reptilernas genetiska ingenjörskonst. Ja, Homo Sapiens skapades av reptilerna som en slavras, som långt före historisk tid arbetade i gruvor för reptilernas räkning.

Reptilerna styr världen genom hemliga sällskap, framförallt Illuminati. Och alla religioner, och i stort sett alla kulturer och politiska ideologier är skapade av reptilerna. Det gäller såväl marxism som nykonservatism.

Alla tekniska framsteg är också reptilernas verk. Ju mer man läser Icke ju mer undrar man vad människorna egentligen skulle ha gjort utan reptilerna. Han säger att vi ändå går mot en värld där reptilernas makt ska krossas. Man undrar verkligen hur det i så fall skulle vara möjligt.

Jag säger att jag ångrade mig. Ja, i början kan det vara kul att läsa om reptilernas allmakt, men efter ett tag blir det tjatigt. Och när man får läsa om att månen (!) är en konstgjord satellit skapad av reptilerna för att kontrollera mänskligheten får man till sist nog.

Så jag slutade läsa Icke och har inspirerats till att läsa böcker om dinosaurier istället. Dinosaurierna var bevisligen reptiler och under krita- och juraperioderna "styrde" de verkligen världen. De var visserligen inte utomjordingar men ändå...

Det var en tidsperiod som får en att längta efter tidsmaskiner. Hur den världen egentligen såg ut är svårt att föreställa sig, men det är fascinerande att försöka. På många sätt var det nog en väldigt vacker värld.

Men, förstås, jag får väl akta mig för att avslöja min fascination för den. För den beror förstås på mitt eget reptil-DNA. Ja, vid närmare eftertanke var jag också väldigt fascinerad av det gamla Mesopotamien som barn. Jag läste en massa om sumerer, babylonier och assyrier.

Det är bäst att sluta skriva om saken innan det plötsligt står en David Icke-anhängare utanför dörren och kräver att jag ska underkasta mig ett blodprov...

The dark irregular mare lava plains are prominent in the fully illuminated disk. A single bright star of ejecta, with rays stretching a third of the way across the disk, emblazons the lower centre: this is the crater Tycho.

Månen - skapad av reptiler?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Zooma in på det andra istället typ vibrationer.minus typ där

Erik Rodenborg sa...

Zooma in? Vibrationer? Minus? Förstår ingenting.

Tidlösa sa...

Ja, och dessutom har ett av dina blogginlägg rubriken “Where the iguanas live”. Iguanas, är inte det ödlor, kanske? Vidare är du primat. Primaterna är däggdjur. Och däggdjuren härstammar från…just det, kräldjuren.

Vi får nog ta det där blodprovet, tror jag.

:D

Själv är jag numera hjärtlöst trött på dinosaurier. Å andra sidan har jag en barnslig fascination för fåglar. Särskilt skator. Och fåglarna härstammar från….vem? Dinosaurierna. Intrigen tätnar.

Det finns dock ett antal ”teorier” om dinosaurier som jag uppfattar som rätt så intressanta (eller underhållande). En av dem går ut på att dinosaurierna var varmblodiga och hade päls! Enligt en annan hade vissa av dinosaurierna fjädrar. De minsta dinosarna såg ut ungefär som stora kycklingar. T-Rex kanske liknade en gigantisk påfågel? Jag minns att kreationisterna hade väldigt roligt åt den här teorin för ett antal år sedan. De verkade mena att det givetvis måste vara rena påhittet. Dessutom hade de nedriga darwinisterna tydligen inte hittat en exakt mellanform av typen halvfjäder. Ja, du vet ju hur kreationister resonerar…

Vidare finns det en grupp forskare som bestämt hävdar att fåglarna *inte* härstammar från dinosaurierna. Jag tror att de hävdar, att fåglarna istället har en gemensam förfader med krokodilerna! De är fraktionellt organiserade och kallar sig BAND, vilket mycket riktigt betyder Birds Are Not Dinosaurs.

Den märkligaste spekulationen om dinosaurierna ser dock ut så här: ponera att dinosarna inte dött ut. Då hade en del av dem kanske utvecklat intelligens! De hade varit upprättgående, gröna och haft stora ögon. Den här spekulationen är ganska anmärkningsvärd. För det första implicerar den teleologi, men enligt nydarwinismen är teleologi striktlische verboten. (Varför skulle dinosaurier automatiskt utveckla intelligens?)

För det andra…tja, vad tror du själv?

Intelligenta, gröna, humanoida ödlor med stora ögon. Det låter bekant på något sätt. Any relation to David Icke?

Tidlösa sa...

Det där med månen låter också bekant…

Första gången jag hörde ”teorin” om att månen är ett UFO var i en nättidning som hette On-line Pravda och mycket riktigt var rysk. Den blandade ”kommunistiska” artiklar med pseudo-vetenskap, och var således ”väldigt mycket sovjetiskt sjuttiotal”. En av artiklarna nämnde helt i förbigående (!) att en del personer hävdar att månen är ett UFO.

På Amazon har jag sett en bok som också driver denna tes, men jag kommer inte ihåg vad den hette. Däremot minns jag att de som postat kommentarer till boken lät mer frustrerade än vanligt…

Tokgubben Gurdjieff hävdade förresten att Månen äter människor. Det är därför det blir krig i världen. Med jämna mellanrum blir Månen nämligen hungrig, och påverkar då människorna till att starta krig. Därefter livnär den sig på de döda människornas själar (eller någonting åt det hållet). Gurdjieff lär ha sagt att denna teori ”is very hard to believe”.

Han var inte samtida med David Icke.

Erik Rodenborg sa...

Jag valde medvetet att länka till Dory Previns sång efter att ha läst David Icke. Mest som någon sorts protest...

Även Blavatsky hade märkliga teorier om månen, men jag minns inga exakta detaljer nu. Månen är äldre än jorden, i alla fall, och har skapat jorden. Och hämnas på att jorden är olydig genom att skicka dåliga vibrationer till och från.

För övrigt - det sätt dinosaurierna dog på är ju ett bra argument för rymdprogram. En gång kan det ju hända att det enda sättet att undvika dinosauriernas öde är att skicka raketer med kärnladdningar mot en stor asteroid för att få dess bana att ändra sig en smula. Eller?

David Ickes reptiler är märkligt osynliga. De har styrt världen i över 200.000 år utan att de märks, mer än glimtvis. I sin senaste bok antyder han dessutom att de kommer från en annan dimension. Men reptiler är de!

Apropå dimensioner är jag benägen att gå tillbaka till den föreinsteinska åsikten: det finns inga som helst belägg för att det vare sig finns eller ens skulle kunna finnas fler rumsdimensioner än tre! Så både strängteorin och spekulationer om rum som är krökta in i sig själv kanske kan ses som ... pseudovetenskap.... Jag drev linjen på VoF:s forum en gång, men lyckades inte övertyga någon... tror jag!

Erik Rodenborg sa...

Hej, Tidlösa skrev en intressant kommentar här, men den försvann när Blogger höll på att uppdatera systemet, eller vad de nu gjorde.

Du kan gärna posta den igen.

Tidlösa sa...

Ja, jag märkte det också. Blogger var ur balans ett tag. Okej, I´ll be back.

/Tant Tidlösa.

Tidlösa sa...

Det där med David Icke stämmer. Hans syn på reptilerna är väldigt motsägelsefull. Ibland framställer han dem som fysiska varelser som ursprungligen kommer från en konkret planet i Drakens stjärnbild. Ibland säger han att de kommer från ”den fjärde dimensionen” (tror jag), och då är de plötsligt andliga väsen, i praktiken ett slags demoner.

Vidare hävdar Icke att vissa människor i väldigt konkret mening är reptiler som bara låtsas vara mänskliga. Ett exempel är den brittiska drottningmodern, som enligt Icke är en alldeles särskilt skräckinjagande och ondskefull ödla. Hans bok ”The Biggest Secret” innehåller väldigt måleriska beskrivningar av hur den till synes blida drottningmodern förvandlar sig till en riktigt ful ödla i samband med människooffer, käkar människor, o.s.v.

Å andra sidan finns det ondskefulla människor som strängt taget inte är reptiler. De har dock en del reptil-DNA, och denna gör det möjligt för de onda reptilerna från en annan dimension att häfta fast vid deras aura och styra dem (i praktiken ett slags demonbesatthet).

En tredje variant är att reptilerna faktiskt är dinosaurier. De dog ut rent fysiskt, men deras ”medvetande” finns fortfarande kvar på något sätt. Tydligen är det ondskefullt.

Jaha.

Vidare kryllar det av *andra* rymdvarelser i Ickes scenario, som tydligen är i reptilernas sold. Däribland ”the Nordics” och ”the Greys”.

Suck.

Ickes framgång verkar ligga i att han kombinerat i princip alla konspirationsteorier som finns till ett slags ”conspiracy smorgosbord”, som alla kan känna igen sig i. Samtidigt är det ändå lite skrämmande att han är så framgångsrik, med tanke på att han faktiskt låter spritt språngande i närmast bokstavlig mening. Man får nästan ofrivilliga sympatier för LaRouche, John Birch Society, eller något sådant…

Annars verkar vi ha väldigt olika mentaliteter. Du säger att man borde ha ett rymdprogram för att rädda Jorden från meteoriter. Tja, kanske, men ingenting varar väl för evigt? Varför skulle arten Homo sapiens göra det? Dinosaurierna ”härskade” ännu längre, men försvann till slut, de också…

Vad gäller rumsdimensionerna har jag ingen aning, men jag är som sagt fascinerad av tanken att det finns 14 dimensioner, eller hur många de nu är enligt strängteorin. Det är *bra* att världen är ontologiskt konstig och att naturvetarna ibland får på nöten när de försöker förstå den, ha ha. Annars har jag stött på en annan kritik av supersträngsteorin också, nämligen att det faktiskt inte finns några som helst empiriska belägg för den. Den är mest en elegant matematisk konstruktion. Den ”fungerar” visserligen rent matematiskt på något sätt, men problemet är att det inte finns några verkliga bevis på att supersträngar alls existerar…

Tidlösa sa...

Det där med supersträngarna skrev jag eftersom jag är så otroligt objektiv.

Rent psykologiskt gillar jag inte riktigt implikationerna av att en elegant matematisk teori, åtminstone enligt kritikerna, kan vara falsk.

Jag tenderar nämligen att vara ”platonist” i min syn på matematiken. Den är inte en subjektiv konstruktion av vårt medvetande, utan existerar faktiskt objektivt ”därute”.

Om supersträngsteorin inte beskriver en empirisk verklighet, vad i all sin dar beskriver den då? Idévärlden? Eller är det hela bara en subjektiv konstruktion, en slags metafysisk illusion?

Kant snarare än Platon? Tja, jag vet inte…

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa, du skrev:
"Annars verkar vi ha väldigt olika mentaliteter. Du säger att man borde ha ett rymdprogram för att rädda Jorden från meteoriter. Tja, kanske, men ingenting varar väl för evigt? Varför skulle arten Homo sapiens göra det?"

Jag vill helt fräckt föreslå ett scenario. Anta att NASA plötsligt deklarerar att en asteroid eller komet större än den som verkar ha varit åtminstone huvudorsaken till dinosauriernas undergång kommer att träffa jorden med 98 procents säkerhet om ett och ett halvt år - om inget görs.

Min spontana gissning i detta fall är att våra åsikter då kommer att komma aningen närmare varandras. Och då menar jag inte att jag kommer att hamna närmare dina nuvarande åsikter utan snarare något som åtminstone liknar tvärtom. Typ. ;-:)

Tidlösa sa...

Ja, men bara för att omkring sex miljarder människor annars skulle få samma mentalitet som zombierna i filmen "The night of the living dead"...

:D

Erik Rodenborg sa...

Kanske också bland annat för att du själv, liksom de flesta i din ålder, vill leva längre än ett och ett halvt år till.
:-)