tisdag 8 februari 2011

För en gångs skull.....

... verkar regeringen i färd med att lägga fram ett bra lagförslag..

Enligt detta ska den ena föräldern inte kunna lägga in sitt veto mot att barnet ska få vård, exempelvis psykologhjälp.

Det kommer att försvåra en del för de förövare som använt den delade vårdnaden till att hindra att barnen får hjälp. Och till att hindra att de berättar om övergrepp för utomstående professionella...

Mycket riktigt verkar redan några papparättsbloggar ha blivit ganska så oroade över lagförslaget, och tycker att det kommer att gynna "umgängessabotage". Det bör förstås påpekas att "umgängessabotage" ofta är ett kodord för att den ena föräldern försöker skydda barnen från övergrepp från den andre.

Att sådana bloggar verkar så oroade är ju ytterligare ett bra argument för att lagförslaget verkligen bör stödjas....

8 kommentarer:

Killyourdarlings sa...

Jag håller med om att det är ett bra lagförslag, men anser inte att "umgängessabotage" är ett kodord per din definition. Jag har varit med om flera fall av umgängessabotage där begreppets egentliga mening innebär att den ena parten (oavsett om det är mamman eller pappan) vill lägga hinder i vägen för barnens rätt att träffa båda föräldrarna, utan att någon form av övergrepop finns med i bilden.

Erik Rodenborg sa...

Observera att min formulering inte var "är ett kodord" utan "ofta är ett kodord" . Det står jag för.

Anonym sa...

Häxmästaren Rodenborg
har uttalat sig.

Erik Rodenborg sa...

Anonym 12.58
Kan du inte bättre än så? Vet du ens hur man stavar till "argument"?

Erik Rodenborg sa...

PS.
Men det är sådana utfall från anonyma personer som man ofta får när man tar upp övergrepp mot barn från ett barnperspektiv. Vad det nu kan bero på...

Evor sa...

Ett bra förslag som ser till barnens behov av hjälp och stöd. Det borde inte oroa diverse grupperingar att utsatta barn bereds hjälp. Eller...?

Erik Rodenborg sa...

Evor
Om inte "diverse grupperingar" i hög grad består av människor med rent personliga intressen av att utsatta barn INTE bereds hjälp.

Förstås.

Evor sa...

Förstås, Erik.
"Grupperingarna" har ett stort behov av plats. De lägger stor tid och kraft att bekräfta varandra i olika forum och förstår uppenbart inte hur underliga de kan framstå för de "utomstående". Dit måste vi nog tillstå att vi räknar oss.