måndag 31 januari 2011

Jag vill inte bli indragen i Yakidas vendetta!

Den antifeministiska och övergeppsförnekande sidan "Yakida", som bland annat lagt ut Max Scharnbergs lögnaktiga bok om Södertäljefallet har på sistone startat någon form av vendetta mot Monica Antonsson. I denna har de letat upp en del utfall som MA när det begav sig riktade mot överlevare. Ja, de har även tagit upp att "Monica trakasserade Överlevare, Erik R m.fl." som ett exempel på detta.

Men då det begav sig hade Yakida ingen kritik mot detta. Och om vi ska ta det sakligt var Monica A:s utfall mot mig knappast värre än Ingrid Carlqvists, som Yakida aldrig distanserat sig från på något sätt.

I själva verket hördes då inte ett knyst från de som idag "upptäckt" att Monica A.s debattstil kanske inte tillhör de mer nyanserade varianterna... De verkade glada över att "överlevarna" fick vad de förtjänade...

Den huvudsakliga skillnaden mellan Yakida, Ingrid C, et consortes och Monica Antonsson handlar inte om debattstil. I förnekarlägret finns än idag bloggar och sidor vars debattmetoder starkt påminner om Monica Antonssons. Skillnaden är att Monica A, när hon väl upptäckte vilka som utnyttjade henne, vaknade upp, och genomförde en av de mer imponerande svängningarna i svensk blogghistoria.

Jag delar mycket ofta inte Monica Antonssons åsikter, och är ofta inte alltför förtjust i hennes debattmetoder. Men jag ser henne som en ärlig person, som till sist valde att inte vara allierad med inbitna övergreppsförnekare, vars agenda objektivt sett är att skapa ett samhällsklimat, där det kommer att bli de facto, nästan omöjligt att sätta fast någon som begår övergrepp.

Vad jag än tycker om henne kommer jag alltid att respektera henne för att hon lyckades bryta med det sektliknande nätverket runt Ingrid Carlqvist, Yakida, och kompani. Det tyder på både integritet och styrka.
---------------------
TILLÄGG 4/2
Yakida har nu tagit bort referensen till mig på den ovan länkade sidan. Numera står där endast "Monica trakasserade Överlevare, m.fl.".
Det ändrar ju inget i sak. Yakidas hyckleri är lika uppenbart i alla fall.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Här har du en till - och jag vet att vi är ganska många som faktiskt ser igenom Mr Y:s försök att plötsligt verka "god" - när det enda egentliga syftet är att krossa den kvinna som, precis som du skriver, upptäckt att hennes allierade endast och enkom använt henne som ett verktyg för egna lömska syften. Och till det krävs som sagt både styrka och integritet.
Rock On!

Hans sa...

Den roligaste sidan på yakida.se måste vara http://www.yakida.se/ankanplan.html Bilden längst ner är en härlig parodi på riskbedömnings-instrument, som t.o.m. lyckas inkludera lite förtäckt förtal.

Erik Rodenborg sa...

Hans
Förtalet är knappast ens förtäckt....
Det enda positiva med eländet är att var och en kan se vilka idioter som väljer att publicera den självutnämnt "vetenskaplige" Scharnberg på nätet.

Hans sa...

Erik, det kanske var okänsligt av mig att bara skratta åt webbplatsen. Jag såg just startsidan som jag inte sett förut med ren uthängning av MA. Inget att skratta åt.

Det är så mycket tokigheter på sidan så man kanske inte ska lyfta ut någon enskild, men länken "Yakida presenteras på Wikipedia" som inte går till wikipedia utan till en annan sida på yakida.se är, tja vad ska man säga, speciell.

Erik Rodenborg sa...

Ja, och MA är ju inte den enda som hängs ut (läs förtalas) på Yakida.

Det där med Wikipedia var helt hejdlöst. Jag sökte på Yakida på Wikipedia, och där fanns en artikel om en popgrupp och inget annat.

Men ju mer denna förnekarsida gör bort sig desto bättre.