onsdag 13 februari 2008

Beltran-rättegången

Några spridda reflektioner om den avslutade Beltran-rättegången.

Om utgången vill jag inte säga mycket, det har andra gjort så bra. Det finns två alternativ: antingen är Tito Beltran skyldig till övergrepp, eller också är han offer för en mycket komplicerad och förgrenad konspiration, där också barn deltar. Det sistnämnda verkar inte sannolikt, för att uttrycka mig försiktigt.

Sedan har Pelle Svensson hoppat upp som gubben i lådan. Det är anmärkningsvärt att inga större media i sammanhanget nämnde det faktum att den mannen skrev förordet till "Jordbävningen", en bok av Britta Sylvan. Det är en devot hyllning till sexsektledaren Hans Scheike, dömd för grova övergrepp mot barn. I förordet deltar Svensson i hyllningarna till den dömde sexualförbrytaren genom att bland annat hävda att om det fanns "en liten Scheike" i var man skulle kvinnorna bli mycket lyckligare. Han beskriver också Scheikes sexsekt i termer av "nakna och lyckliga barn" samt "vackra kvinno- och barnstjärtar".

Det är inte ens en "dold agenda", den är helt öppen.

Sedan är det inte bara förnekarna som säger dumheter. I Aftonbladet idag säger Madeleine Leijonhufvud i en intervju: "Det finns ingen anledning att tro att kvinnan glömt något. Traumatiska händelser minns man väl".

Nja, det gör man inte alltid. Många glömmer, eller tränger bort minnen, delvis eller ibland i sin helhet, under en längre eller kortare tid. Nu tror jag inte hon riktigt menade så som det verkar, men jag vill ändå kommentera det. Sådana påståenden kan användas mot andra utsatta, som inte minns lika väl.

Slutligen: de som bedrev hetsen mot Monica Dalhström-Lannes har åkt på en välförtjänt nit. Det här resultatet hade de nog inte väntat sig…

1 kommentar:

Motherwitch sa...

Det har varit en mycket märklig mediafokusering gällande Tito rättegången. Som jag skrivit tidigare så agerar ju media oftast genom att gräva fram ALLT skit om den som står åtalad i ett brott. I synnerhet när det är en "kändis".

I det här fallet har media flyttat fokus från den åtalade och riktat sökerljuset på bifigurer i sammanhanget. Man har ägnat sig åt att smutskasta Monica Dahlström-Lannes som ju inte står åtalad för någon våldtäkt. Det gör varken Maria LIndqvist eller Carola Häggqvist. Dessa tre har fått ta mycket oförtjänt kritik och fått utstå en sällan skådad förnedring.

Sen dyker Pelle jönsen upp som gubben i lådan. Som vanligt vid "häxprocesser".. Istället för att media använder sitt värdefulla forum till väsentligheter låter man denna suspekta person få en framträdande roll. Pga vad? Jo för att han polisanmäler tre rättegångsvittnen! Visserligen en märklig händelse som bör uppmärksammas. Men VAR lägger media fokus? Inte på det absurda i Pellesvanslös anmälan utan på DE personer han a n m ä l t!!

INte en rad har stått om Pelles bakgrund eller eventuella motiv till hans plötsliga uppdykande från ingenstans till en polisanmälan mot tre vittnen..

Tvärtom...man har givit honom oförtjänst positiv uppmärksamhet och liksom i Tito Beltrans fall uppenbarligen inte ens orkat googla på honom.. Svårare än så är det nämligen inte att ta fram fakta om Svanslös. För precis som du antyder så har den mannen INTE rent mjöl i påsen. Hur smutsigt det är har jag ingen aning om och VAD det är han försöker påverka med sina anmälningar vet jag inte heller.

Jag vet bara att det allt som oftast är typer som han som genom tidigare agerande visat var deras sympatier ligger. (inte på utsatta kvinnor och barn)som ges utrymme till förmån för FAKTA.

Nu är denna rättegång över. Varför skriver inte media om Titos kommande rättegång i Hovrätten där han ska upp angående en våldtäkt på en 7 årig flicka?

Varför inte en intervju med barnflickan om hur HON känner sig. Som fått upprättelse? Näe, just det...DET kan ju faktist visa sig att hon mår jävligt dåligt just nu av att ha blivit utpekad som en av tidernas största lögnare...

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...