onsdag 5 juni 2024

Spendrups utan tillsatser

Våren 1995  visades flera serier av reklamfilmer i TV 4 där Spendrups hävdade att deras öl var utan tillsatser medan konkurrenternas öl hade tillsatser.

Det fick  mig spontant att tänka på en fantasi jag hade som barn om att jag gärna skulle vilja bli reklamproducent - under förutsättning att man fick förtala konkurrenterna hur mycket man ville.

Det närmaste jag sett som motsvarade denna fantasi var den första serien av Spendrupsfilmer, som var något av det mest hejdlösa jag sett i reklamväg.

De togs efter tag bort och ersattes med mer modesta reklamfilmer med samma tema. Jag undrade om de hade råkat bryta mot någon lag om jämförande reklam, men senare läste jag nånstans att filmerna togs bort för att de var så otäcka att de kunde skrämma barn som råkade se på TV när de sändes.

Reklamfilmerna finns inte i sin helhet kvar på nätet, vad jag kan se men  på denna YouTube-video kan man se ett klipp från det grövsta inslaget i den tidigaste varianten av Spendrups öl-utan-tillsatser-filmer.

Det är faktiskt hejdlöst förtalande på ett riktigt komiskt sätt.  .

Inga kommentarer:

Efter Nasrallahs död

De "segrar" som Israels krigsmakt vinner kommer inte att kompensera det faktum att den israeliska staten som ett resultat av sina ...