lördag 29 juni 2024

"Foreign diplomats react with horror to Biden’s dismal debate performance"

Om Donald Trump vinner presidentvalet i höst är det sannerligen inte hans egen förtjänst. Att ledningen för Demokraterna än en gång har nominerat en person som under många år gradvis blivit mer och mer senil är ett politiskt mysterium. 

Jag har inte sett den senaste debatten mellan Biden och Trump men den verkar ha varit en ren katastrof för Biden. 

CNN skriver på sim webbsida stt utländska diplomater reagerade med skräck när de såg debatten.

Systemet i USA är i en uppenbar kris. Vilket avspeglas i att av de två främsta kandidaterna till höstens val är den ene gravt senil, och den andre gravt narcissistisk.

 

Joe Biden svär presidenteden 2021.

2 kommentarer:

Tidlösa sa...

Har sett några korta utdrag från debatten, både från live-sändningen och i annan media. Den verkar ha varit ganska bisarr. Trump lät som vanligt, men utan glöden. Biden såg stundtals helt frånvarande ut. Vid en tidpunkt i debatten grälade Biden och Trump om vem som är bäst på golf! Vid en annan tidpunkt sade *Biden* (den "snälle" kandidaten) att Trump haft sex med en porrstjärna samma natt hans fru skulle föda deras barn?! Ett slag under bältet man förväntar sig från Trump...

Rent politiskt verkar det ha varit det gamla vanliga. Biden säger att Trump hyllar extremhögern och vill ha hämnd, Trump säger att han är offer för en häxjakt och antyder surt att Biden borde sitta i fängelse.

Kommer nog inte se hela debatten.

Erik Rodenborg sa...

Har svårt att se att något svenskt riksdagsparti skulle våga ha någon partiledare som beter sig som någon av dessa. Ja, i den överväldigande majoriteten av länder i världen skulle det nog vara svårt att föreställa sig det.

USA verkar i vissa politiska avseenden vara ett ganska så exceptionellt land.

Jag såg mig tyvärr...

 ... tvungen att ta bort ett inlägg, som innehöll ett antal mer eller mindre ogenomtänkta formuleringar.