måndag 18 mars 2019

Ingrid Carlqvist har sett ljuset

En man vid namn Claes Hedberg har presenterat en "teori" om Palmemordet, som i princip går ut på att Palme inte blev mördad,utan gömdes på hemlig ort i Frankrike för att dölja att han hade AIDS.

Den "teorin" skulle normalt sett inte intressera mig det minsta.  Om det inte vore för en sak.

En av de personer som jag ägnat en hel del tid åt att kritisera, nämligen Ingrid Carlqvist (IC), har deklarerat att hon uppskattar både teorin, och boken som den presenteras i.. Hon tycker att den får henne att se Palmemordet i ett helt nytt ljus.

Av princip ogillar jag att länka till IC, men det är lätt att hitta hennes synpunkter, som hon skrivit ner på sin blogg, i ett inlägg som hon också länkat till på ex.vis sin Facebook-sida.

Jag stötte först på IC 2009, då hon i sin nystartade blogg bland annat lade ut texten att de som anser att det finns organiserade nätverk som begår övergrepp mot barn lider av alldeles ovanligt fnoskiga  konspirationsteorier.  Liksom de som anser att det finns nätverk som mörkar övergrepp mot barn.

Detta skulle man förstås, lite naivt, kunna tolka som att IC principiellt ogillar allt som kan ses som "konspirationsteorier".

Så är inte fallet. Det här är väl endast det senaste – och kanske mest bisarra - exemplet  på att hon ofta entusiastiskt omfamnar en hel del sådana. Det är bara vissa "konspirationsteorier" som hon ogillar. Andra älskar hon.

För att visa karaktären av den teori som nu får IC att se Palmemordet i en sorts förklarat ljus tar jag mig friheten att citera en sammanfattning av denna, gjord av pseudonymen "Udda boktips":

"Olof och Lisbet Palme lämnar biografen Grand och promenerar hemåt längs Sveavägen. Utanför Skandia-huset (svenska Stay Behinds-högkvarter) byter de äkta Olof och Lisbet Palme plats med Olof Palme kopia 1 och Lisbet Palme kopia 1. Vid Dekorima står en "mördare" beredd och avlossar en startpistol mot Olof Palme kopia 1 som faller ihop på marken. Lisbet Palme kopia 1 spelar chockad och hindrar samtidigt omkringstående från att upptäcka att Olof Palme kopia 1 faktiskt lever.

"Mördaren" springer uppför Tunnelgatan. Hans Holmér med chaufför rullar sakta förbi "mordplatsen" för att se att allt fungerat.Samtidigt anländer ambulans 912 med Olof Palme kopia 2 och Lisbet Palme kopia 2 till Sabbatsbergs sjukhus. De äkta Olof och Lisbet Palme förs genom Skandia-huset till en väntande bil med mörka rutor och åker med den för att hämta upp ambassadör Carl Lidbom. Strax därefter lämnar den äkta Lisbet Palme bilen och hämtas upp av en polisbil.

Nu anländer ambulans 951 till "mordplatsen" och hämtar upp Olof Palme kopia 1 och Lisbet Palme kopia 1 och dessa försvinner ur historien. På Sabbatsberg byts nu Lisbet Palme kopia 2 ut mot den äkta Lisbet Palme samtidigt som Olof Palme kopia 2 byts ut mot Olof Palme kopia 3, en redan avliden person. Lisbet Palme kopia 2 lämnar sjukhuset och hämtas senare upp av Hans Holmér som skjutsar henne till Sundbyberg. Den äkta Olof Palme och Carl Lidbom skjutsas till Borlänge där de hämtas med ett franskt regeringsplan och flygs till Frankrike."


Jag tror nog inte att jag här behöver tillägga något mer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ingrid C var i TV härom natten. På den konstiga lokalTVkanalen ...

Det var någonting om att kvinnor inte borde ha rösträtt eftersom de var så
inkännande och empatiska. Hon kan kanske ha lyssnat på nedanstående ...

https://www.youtube.com/watch?v=QtT9_HtsLpY
Låter lite som Rolling Stones från 80-talet eller så. Minns att någon
rockkritiker skrev att ett band där ingen av medlemmarna var en s k
hunk helt enkelt inte borde heta Loverboy ...

"And you know you're so emotional
You're so emotional
You never use your head, give your heart a rest
You're so emotional"

Erik Rodenborg sa...

Att detta var en logisk konsekvens av IC:s syn på kvinnor och män skrev jag redan 2914.
https://abuseandrepression.blogspot.com/2014/06/att-bli-angripen-av-fienden-ar-en-bra.html

"Man kan förstås i så fall fråga sig om dessa känslostyrda kvinnor egentligen borde få behålla rösträtten? IC har kanske trots allt mer gemensamt med de extremislamister som hon tror hotar oss än vad hon själv kanske vill inse?”

I slutet av 2018 tog hon slutligen bladet från munnen och erkände själv att detta var just en logisk konsekvens av hennes åsikter.

Och nu har det alltså kommit i TV...

Christer Brodén sa...

I hennes lista över personer, som dött under mystiska omständigheter, därför att de vetat för mycket hittade jag detta: "19 september 1988. Bernt Carlsson. Biträdande generalsekreterare i FN, som till vänner sagt att han kände till sanningen om Palmemordet. Dog i Lockerbieattentatet."

Var det Hans Holmér, som låg bakom det attentatet? Och lyckades lura CIA, FBI, Scotland Yard och Bundeskriminalamt att tro det var Kadaffi. Han måste ha varit ett geni! Och jag som trott honom vara lite bakom, pga hans teorier om kurderna.

Erik Rodenborg sa...

"Och lyckades lura CIA, FBI, Scotland Yard och Bundeskriminalamt att tro det var Kadaffi."

Alternativet kan ju förstås vara att alla dessa också var med i komplotten. Eller hor?

;-)

Christer Brodén sa...

Geni!

Jag råkade bli "Unknown" förra gången.

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...