onsdag 14 september 2016

Dags för ett nytt namnbyte?

Det s.k. Folkpartiet beslöt för ett tag sedan att byta namn till Liberalerna, ett namnbyte jag kommenterade här.

Men sedan dess har mycket vatten hunnit flyta under de liberala broarna. Nu kräver ledande liberaler att Birgitta Ohlsson ska lämna partistyrelsen, framförallt för att hon offentligt gått emot major Jan Björklunds öppning för ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Snart ter sig kanske namnet "Liberalerna" lika missvisande som någonsin Folkpartiet.

Det kanske är dags för ett nytt namnbyte, för att underlätta samarbetet med de "nationella". Kanske Sverigeliberalerna skulle vara ett mer passande namn?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja Erik men SD har en miljon sympatisörer och alla kan omöjligt vara rasister. Är det inte bättre att samarbeta med dem och hitta gemensamma lösningar för Sverige? Vill påpeka att jag inte röstar på SD eftersom jag tror på det mångkulturella samhället och älskar Sverige och inte minst New York!

Jag tror jag kom utanför ämnet nu. Hoppas det är okej.

Erik Rodenborg sa...

Du kom inte speciellt långt från ämnet...

Miljonen sympatisörer är en sak, ledningen är en annan. Det finns ingen anledning att fördöma alla de som dras till SD - men det innebär väl inte att man måste samarbeta med partiet som sådant och dess ledning?

SD:s sympatisörer bör förmås att inse att SD inte är lösningen på deras problem. För det är det inte.

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...