tisdag 4 mars 2014

När Fredrik Reinfeldt...

...för en gångs skull (!!) säger något vettigt kastar sig alla över honom. Ja, nästan alla, och i de stora medierna i bokstavlig mening alla.

Ungefär som man sjunger på födelsedagar i en känd engelsk sång : "And so say all of us"...

Vad sa han nu som var så hemskt? Jo, detta: ”Det är i någon mån förståeligt att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro på Krim och i östra Ukraina, men inte på det sätt man agerar.”

Då kommer den ene efter den andre fram och säger att ryssarna i Ukraina inte har någon anledning till oro. Och att det följaktligen inte heller finns någon oro bland ryssarna där.

Att ett antiryskt nazistparti, med broderpartiförbindelser med Svenskarnas Parti (alltså inte Sverigedemokraterna, utan det öppet nazistiska SvP!) sitter i Ukrainas regering är väl inget för ryssar i Ukraina att oroa sig för. Att detta parti, liksom deras "bröder" i SvP, hyllar en viss Adolf Hitler, som den 22 juni 1941 startade ett krig mot Sovjet, där miljoner och åter miljoner ryssar dödades är väl heller inget att bry sig om. Eller?

Att man i var och varannan tidning kan läsa intervjuer med "oroade" ryssar i Ukraina har väl heller inget med saken att göra. Eller?

So what? - vi vet ju alla att det inte finns någon rysk oro. End of story.
------------------------------------------------------------------
TILLÄGG 5/3
Som en frisk fläkt i den unkna "debatten" om Ukraina i de stora medierna kommer nu Åsa Linderborgs artikel  i Aftonbladet idag . Läs den gärna. Det är den värd.

5 kommentarer:

Verutschkow sa...

"Åsa Linderborg: Vi behöver en tredje ståndpunkt"

Jag tror det finns fler frågor där det behövs en 3:e ståndpunkt ...

Tidlösa sa...

Svenska medier verkar ha censurerat högerextremisternas inblandning. Att det var fascister som varit pådrivande när Janukovitj drevs iväg, läste jag på Workers Powers blogg. Det framgår också av högerextrema bloggar. Att Svoboda ingår i den nya regeringen visste inte ens jag! Vilken *fantastisk* nyhetsrapportering...

Visste du förresten att Tymosjenko har samarbetat med Janukovitj och hade goda relationer med Putin? Hur många gånger har vi fått veta *det*? Inte många, inte sedan Tymosjenko brutit med Janukovitj, hamnat i fängelse och blivit västmedias lilla älskling.

Jag kan inte säga att jag gillar Putins Ryssland, men skall vi starta tredje världskriget bara för att Stepan Banderas spöke vill ha en datja på Krim?

Njaaa....

Tidlösa sa...

Några länkar.

Om oligarkerna i Ukrainas nya regering. Ingen anledning till oro?

http://www.dn.se/debatt/nu-trader-oligarkerna-ater-fram-pa-ukrainas-maktscen/

Högerextremist hånar antifascismen, apropå västvärldens stöd till de nya makthavarna i Ukraina.

http://www.motpol.nu/oskorei/2014/02/24/veckan-som-gatt-3/

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

Stepan Bandera kände jag inte till, tack för tipset. Mer om honom kan man läsa här. http://sv.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera

Tidlösa sa...

Du måste sätta dig i förbindelse med Vår Gemensamme Bekanting (han som är kristen) och införskaffa Den Hemliga Gruppens artiklar om OUN-B, UPA och ukrainsk nationalism! ;-)