måndag 27 juni 2011

Händer sånt verkligen i Sverige?

Anta att du är på sjukhus och har fått en hjärtattack. Då kan det faktiskt vara så att det i din journal finns en hemlig kod som innebär att du inte ska räddas. Ja, att ingen ens får försöka rädda dig. En kod som du själv aldrig fått reda på att den finns där.

Är detta ett avsnitt av Arkiv X? Eller hämtat från någon av David Ickes böcker? Nej, det är taget från en nyhetsartikel i Expressen idag .

Man behöver ju inte direkt ha en neurotisk dödsångest för att oroas när man läser en sådan artikel. Men i dessa nedskärningstider kan man kanske förvänta sig vad som helst.

2 kommentarer:

noboytoy sa...

Ingenting förvånar en längre...
Det gäller att försöka hålla sig frisk så länge man kan. Av sjukvården verkar folk mest bli ignorerade. Som mannen som gått omkring med en pinne i magen i 25 år och fått förklarat för sig att han nog var psykiskt sjuk, snarare än skadad i magen av en pinne som suttit och skavt i tarmarna i 25 år.

Anonym sa...

Vi måste ha en ny läkarkår. Den nuvarande är till stor del undermålig. Har åtskilliga exempel på inkompetens och oduglighet inom den svenska läkarkåren. Vissa begår också medvetet lagbrott.