söndag 17 januari 2010

Ser att signaturen Garvarn....

... slutligen skalat av resten av sin "vetenskapliga" fernissa och anslutit sig till lynchmobben på kommentarsfältet på MA:s forum. Det är klargörande.

Han lägger också ut en länk till sin debatt-tråd med mig på Vetenskap och folkbildnings forum från 2006. Läs den gärna, och notera att längst ner på sidan ett i denna tråd länkar jag till en annan tråd på VoFs forum. Om ni följer den ser ni hur jag i en lång och närmast outhärdlig debatt gradvis demolerar den ena efter den andra av Garvarns källor.

Hans huvudkällor 2006 visade sig nämligen bestå av artikar i Ralph Underwagers tidskrift "Issues in child abuse accusations" (mannen som ansåg att "pedofiler" bör säga att de ”utför Guds vilja") och sektförsvararsidan "Religous Tolerance". 2009 kompletterar han med att hänvisa till engelska Wikipedias källor om McMartin - Paul och Shirley Eberle, ett författarpar som tidigare gav ut barnpornografiska noveller och Debbie Nathan och Michael Snedeker - två journalister som de facto försvarar sex mellan barn och vuxna.

Jag må säga att Garvarn sprider ett obehagligt skimmer över Vetenskap och folkbildning, där han är en aktiv medarbetare. Men han tillhör dessutom den pretentiöst pseudovetenskapliga grenen av förövarförsvaret och bör, för att parafrasera hans egen formulering om mig, avslöjas och bemötas så fort han dyker upp.

Han avslutar med orden "Rodenborg är en mycket obehaglig figur". Ja, kanske det, i alla fall obehaglig för Garvarn och hans gelikar. Det gläder mig.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag läste alldeles häromdagen på "Religous Tolerance"-sida om rituella övergrepp, och tyckte att den verkade väldigt seriös och gedigen. Tack för att du informerar om ensidigheten i helheten. Jag hade inte genomskådat den på egen hand.

Du skriver på FRIs webbplats att "Religious Tolerance" skriver att:

"Rituella övergrepp" utförda av satanister existerar naturligtvis inte alls, det är en ren folksägen.

Men, ett fall "erkänner" man i alla fall existensen av. Det kanske är en slags taktik att erkänna ett fall, för att därmed bli mer trovärdig när man avfärdar samtliga andra fall.

Känner du till något om organisationen som driver webbplatsen?

Erik Rodenborg sa...

Nej, jag känner inte till något om organisationen bakom. Sidan är ökänd bland "anti-kult-rörelser" över världen (och älskad av scientologer och många andra sekter) men rena avslöjanden om de som ligger bakom har jag konstigt nog aldrig sett.

Jag minns inte att "det enda" fallet nämndes på sidan när jag skrev artikeln för FRI.

Man borde egentligen gå igenom sidan mycket noga och systematiskt ta upp felaktiga påståenden i den. Den har ett oförtjänt bra rykte bland många som inte är insatta i den infekterade och polariserade debatten om autoritära/manipulativa sekter.

MVH Erik

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...