fredag 15 januari 2010

Max Scharnberg....

... fortsätter att föra ut sina fria fantasier om Södertäljefallet på kommentarfältet på Ingrid Carlqvists blogg.

Man kan notera att så fort han närmar sig något som (i motsats till förhörsprotokollen) för mig är kontrollerbart, blir det uppenbart hur fritt han fantiserar.

Det senaste är att han upprepar sitt felaktiga påstående att Birgitta Allmo i sin bok säger att Södertäljeflickan fortfarande är hotad till livet av "mördarsekten". Jag har tidigare påpekat att detta är ett rent påhitt, och bett Scharnberg komma med en sidhänvisning, men det har han naturligtvis inte gjort.

Hans, en av de få meddebattörerna på IC:s blogg, som inte tillhör Max Scharnbergs fan club, har utlovat att han håller på att gå igenom rättegångsmaterialet för att systematiskt kontrollera Scharnbergs påståenden. Det vore fantastiskt, och skulle kunna bli en definitiv vederläggning av Scharnbergs mer eller mindre hallucinatoriska fantasier.

Man kan för övrigt notera hur de aktiva i anti-överlevarsekten runt IC devot bugar sig för Scharnberg och verkar tro att det han presenterar är ”fakta”. Deras uppvaknande kommer att bli obehagligt, förvisso (förutsatt, förstås, att dessa människor överhuvudtaget har förmågan att vakna upp).

---------------------
Se också Max Scharnberg på djupt vatten och Den dolda agendan.

17 kommentarer:

Kjell-Åke Bjurkvist sa...

Bra Erik att du uppdaterar jag är tacksam över mer info då jag inte haft tid att sätta mig in i, eller följt denna vilseledande debatt.
Blir mycket intressant att ta del av Hans genomgång av matrialet.

Önskar dig en fin da ..

Sören sa...

Erik. Har tagit del av att du verkar tro på satanistsekter och försvarar domarna mot den flickas föräldrar som sa sig deltagit i diverse riter.
Du tror väl då även på att häxor på 1600-talet flög till Blåkulla på upp- ochnervända kor och att domarna mot dessa var korrekta. Då förhrdes ju också barn av "experter". Du tror ju uppenbarligen även på en annan saga och utopi, socialismen.

Erik Rodenborg sa...

Sören
Ditt inlägg är obegripligt. Vilka föräldrar sade sig ha deltagit i diverse riter?

Om du syftar på Södertäljefallet tror jag på anklagelserna, ja. De innehöll inga som helst övernaturliga element.

Det gjorde däremot i hög grad berättelserna om Blåkulla, och jag tror självfallet inte på dem.

Och?

Erik Rodenborg sa...

PS. Och "socialism" är inte en "saga", eller ens en utopi i någon vanlig mening.

Socialism är ett samhällssystem, som till sist kommer att bli nödvändigt om inte mänskligheten och civilisationen ska kollapsa i ett inferno av ojämlikhet, exploatering, krig och miljöförstöring.

Sören sa...

Ja, jag menar Södertäljefallet. Du tror alltså inte på blåkullahistorier, men däremot på likadana sagor berättade i nutid i bara en aning modernare version. Anmärkningsvärt.

Sören sa...

Och när i historien har socialism förhindrat krig och miljöförstöring med mera?
Ang rättssäkerhet följer du ju också doktrinen att lite spill får man räkan med, i tveksamma fall måste man hänga dem. Eller som Lenin sa: hellre straffa en miljon oskyldiga än att en enda skyldig går fri.

Kjell-Åke Bjurkvist sa...

Vart vill du komma sören?
Du blandar villt mellan politik egna åsikter och verkar endast villja föra en pseudodisskusion, gagnar det debatten anser du?
Och hjälper det dom barn som varit utsatta för ritualiteten?

Erik Rodenborg sa...

Sören
Södertäljefallet "liknar" inte Blåkullaberättelser på något sätt, inte ens som en "modernare version".

Efter oktoberrevolutionen gav bolsjevikerna upp Rysslands imperialistiska ambitioner, slöt fred med Tyskland 1918, lät Finland, Estland, Lettland, och Litauen bli fria. Att stalinisterna sedan handlade annorlunda har inget med saken att göra - stalinismen var en kontrarevolution som bland annat möjliggjordes av den fysiska utrotningen av nästan alla aktiva kadrer från Lenins tid.

Och snälla du - var har du fått Lenincitatet ifrån? Jag tror inte en sekund på det. Det liknar andra förfalskade Lenicitat som började produceras, först av nazisterna, sedan av anti-kommunister under kalla kriget. Men om du nu påstår att det är sant - ge en referens till var i Lenins verk man kan finna det! Eller åtminstone vilket år uttalandet skulle ha gjorts.

Sören sa...

Hur Lenins ideologi tillämpades såg vi väl exempel på eller hur? Han har ju alltid varit socialisternas husgud, OCH han förespråkade diktatur! Vi har sett hur detta tragiska experiment föll ut, bevare oss för nya försök! Socialismen har aldrig lett till fred och välstånd, varken den leninistiska, stalinistiska, eller den nationalistiska.

Sören sa...

Kjell-Åke. Vilken ritualitet? Hade det förekommit riter i den omfattning som det sägs hade det väl funnits åtminstone några spår efter detta. Nej, för mig är det inget annat än häxjakt, sagorna liknar mycket dem som folk blev brända för på 1600-talet. Det är bara just flygturerna till Blåkulla som saknas! Rättssystemet får inte förfalla till att fungera som på 1600-talet, vilket det tyvärr redan verkar göra i en del fall.

Sören sa...

Så det var socialismens förtjänst att Ryssland slöt fred med Tyskland.... Den ryska armén var slagen och i upplösningstillstånd och hade inget annat val än att sluta vapenstillestånd, socialismen hade knappast något med det att göra. Nej, de byggde sen istället upp sin egen armé, den röda.

Erik Rodenborg sa...

Sören 22.19
Kjell-Åke får väl svara för sig själv, men jag kan bara konstatera att du uttalar dig om ett fall du uppenbarligen inte vet ett skvatt om.

Jämförelserna med Blåkulla är meningslösa och befängda.

Erik Rodenborg sa...

Sören 1.04
Bolsjevikerna hade långt innan maktövertagandet mobiliserat runt tre krav – bröd, fred och jord. Ett av deras krav var alltså att kriget omedelbart skulle avslutas. För detta anklagades de för ”förräderi” och för att vara ”tyska agenter” av både den öppna reaktionen och mensjevikerna.

Att de slöt separatfred med Tyskland var alltså ett resultat av en principiell linje, inte endast av krigströtthet. Eller man kan på ett annat plan också säga att bolsjevikerna var det enda parti som tog det ryska folkets krigströtthet på allvar. Borgarna och mensjevikerna ville fortsätta kriget.

Dina kunskaper om ryska revolutionen tycks vara helt minimala.

Sören sa...

Angående Lenincitatet har jag ingen källa till att han faktiskt ska ha sagt så. Det räcker långt att se hur socialismen sedan tillämpades för att tro att det är sant. Miljontals fiender, mestadels inbillade, blev antingen deporterade eller fick nackskott. Dessutom ledde den socialistiska planekonomin till massvält, så mycket för löftet om bröd.

Sören sa...

Jag ger upp, vill ni tro på häxor och liknande kan jag inte göra nåt.

Erik Rodenborg sa...

Sören 9.28
Du skiljer inte mellan leninism och marxism å ena sidan, och den stalinism som i realiteten var en kontrarevolution.

Erik Rodenborg sa...

Sören 9.34
Men jag tror ju inte på häxor, annat än i dina feberfantasier.

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...