lördag 29 april 2023

Joe Biden - dement och gränslös

I en artikel  i gårdagens SvD får vi reda på en del om de fusklappar som Joe Biden måste ha när han talar.

"Ett papper med stödanteckningar som Joe Biden håller i sin hand har fotats av pressfotografer.  Papperet har väckt uppmärksamhet eftersom det uppges innehålla detaljerade uppgifter om vad presidenten ska säga 

På lappen som Biden håller i handen syns ett fotografi av en journalist, där det bland annat framgår hur hennes namn uttalas. Det verkar också finnas information om vilka frågor som hon kommer att ställa, enligt kanalen.

Och frågorna som reportern från Los Angeles Times ställde stämde överens med de nedskrivna på presidentens kort.

Konservativa medier har riktat kritik mot presidenten och det har bland annat uttryckts åsikter om att Biden är en 'marionett' med 'fusklappar'."

Det är ju inte så förvånande. Långt före valet 2020 fanns det en rad videoinslag med Biden där han trodde att han befann sig på en annan ort än den han var i, och andra där han öppet förklarade att han inte visste var han befann sig. Och exempelvis ett där han mitt i sitt anförande  började spåna obegripligheter om att han själv hade håriga ben.

En anhörig till en förälder som dog av demens skrev på nätet att Biden hade alla drag som brukar finnas hos personer med långt framskriden demens.

Men Biden kombinerar de dementa dragen med en direkt olustig gränslöshet i sin mycket frekventa kroppskontakt med barn, som antyder att han även har andra obehagliga diagnoser förutom demens. Några exempel kan ses här.

(De som klippte ihop videon var uppenbarligen inga vänner till Biden, och på några ställen var text med uppenbarligen fejkade ord från Biden inlagda.. Men videoinslagen var i övrigt helt autentiska.)

Nu är Biden president och framträder endast i mycket korta uttalanden där det ser ut som att han endast säger det han är tillsagd att säga. Hur detta kan gå till får vi ju en aning om i SvD:s artikel.

Hur kan de härskande i USA vilja ha en dement president,  och tillika en som, försiktigt uttryckt, uppvisar en ganska så creepy gränslöshet mot barn? En president som de tvingas instruera varje gång han pratar? Det är märkligt, och ställer dessutom en hel del oroande frågor om samhället i USA.

7 kommentarer:

Tidlösa sa...

Den enda förklaring jag har som är "rationell" är att demokraterna inte vill ha en stark president eller vice president, eftersom deras apparat då kan vara självständig och inte behöver ta hänsyn till vad presidenten tycker och tänker. Fast det förklarar inte varför de så sent som 2016 promoterade Hillary Clinton, som garanterat hade styrt och ställt i Vita Huset! Eller innebar hennes nederlag att en annan falang fick övertaget?

En annan förklaring kan vara att Biden var den ende som kunde besegra Trump eftersom han uppfattades som okontroversiell och "harmlös" av väljarna. Fast det förutsätter förstås att man rent cyniskt censurerar alla hans dumheter...vilket trots allt verkar riskabelt. Fast det verkar ju ha funkat hitintills? Så ja, både Trump och Biden väcker frågor om det amerikanska samhället - fast kanske på lite olika sätt...

Tidlösa sa...

Vill minnas att Biden vid något valmöte påstod att en son till honom som avlidit var närvarande på podiet. En annan klassiker var när han undrade om en svart reporter som ställde lite väl ettriga frågor till honom var en pundare (knarkare). "Are you a junkie?" Eller när han började svamla om "gubben i månen" under ett TV-sänt framträdande...

Listan kan nog göras hur lång som helst.

Att presidenter eller presidentkandidater känner till frågorna i förväg är annars en ganska vanlig anklagelse, både George W Bush och Hillary Clinton råkade ut för dem. Att det nu finns bevis i detta fall är ju...intressant. Och inte helt förvånande!

Anonym sa...

Biden är som han är men hur illa det är ställt så kan 4 år till med han bara bli bättre än
4 år igen med Trump. Hur han har kunnat hylla både Putin och andra dikaturers män är helt...

Erik Rodenborg sa...

Fråga är komplex.

Trumps aggressiva retorik inför valet 2016 skrämde slag på världen - till och med Carl Bildt sa att om Trump vann skulle vi få gömma oss i skyddsrummen. Men det behövde vi ju aldrig göra.

Trump kunde exempelvis hota Nordkorea med "fire and fury like the world never seen" - och sen satte han sig och pratade med Kim Jung Un - i Vietnam!- och sa efteråt att Kim var mycket sympatisk och att han gillade honom. Och att han inte längre såg Nordkorea som ett hot mot världsfreden.

Trumps blodigt aggressiva utrikespolitiska retorik följdes nästan aldrig upp av aggressiva handlingar. (Det fanns dock ett kusligt undantag, USA:s drönarmord på den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani).

Den stora faran med Trump är, som jag ser det, att det faktiskt ser ut siom att han vill föra en politik för att riva ner den redan extremt bristfälliga karikatyren av borgerlig demokrati som finns i USA. Och ersätta den med ett bonapartistiskt styre centrerat runt sig själv.

Om han verkligen planerar att göra det är osäkert' Men jag förstår verkligen de som är oroliga.

Det där med att hylla Putin - USA har i alla fall ända sedan kalla krigets början backat upp och stöttat diktaturer över hela världen - inte endast i ord, men i handling. Mellan 1965 och 1975 använde USA en mycket stor del av sin militära kapacitet för att försvara en militärdiktatur i Sydvietnam,och krossa det folkliga motståndet mot den, med miljoner döda som följd.

Ett av de värsta krigen i världshistorien - som avlutades idag för 48 år sedan - den 30 april 1975. Dagen före hade den sista USA-soldaten lämnat landet - det var det första och enda krig någonsin där USA lidit ett totalt nederlag. Och segraren var Vietnam.

När Trump skulle träffa Kim Jung Un efter att ha hotat att utrota Nordkorea valde han just detta Vietnam som mötesplats. Dvs det enda land som USA förlorat ett krig emot.

En ren grobiannationalist skulle aldrig ha gjort ett sådant val.

Trump är en reaktionär politiker, ja. Men en som ibland kan visa mycket oväntade sidor.

Jag vill vare sig att Trump eler Biden ska vara presidenter i USA. Vem av dem som är det värsta hotet på lång sikt vågar jag numera inte uttala mig om.

Tidlösa sa...

https://www.breitbart.com/politics/2023/04/30/report-jeffrey-epsteins-private-calendar-names-cia-director-as-contact/

Verutschkow sa...

https://news.yahoo.com/afghanistan-debacle-biden-second-saigon-195600504.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAADF-0eyucE1J3zQHtdISqwNF6KIjDLqOwGMGvXxAHJI9yCSBm8r9pgYyMvDiw3KNS77tKKxYuS9IvJFF_UDh7wJZgZsch3rNl1OteB4eH2Sbh5ERLg_YeUVpaQyhhTBnOrDwiKlzbJ3ijJ5t-P0Fm1fsq98iyoG85ciX94IG7h4E

Försökte hitta något om Biden och "det stora kriget i Fjärran Östern". Men
han har nog inte som John Kerry deltagit som soldat ...

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

Listan växer. Om Noam Chomnsky tillhörde gruppen runt Epstein vore det ju sorgligt.

Hossi

Sabine Hossenfelder har tydligen fått en asteroid uppkallad efter sig .  NASA ringde henne en dag och sa att de ville ha en asteroid uppka...