söndag 14 juli 2019

Förövarnätverk i USA:s toppskikt

Det finns en konspirationsteori som går under namnet Qanon, som går ut på att Donald Trump har ett hemligt uppdrag - att avslöja och krossa "pedofilnätverk" på högsta nivå i USA:s toppskikt. Jag har kort berört den på en annan av mina bloggar.

Jag har naturligtvis aldrig ens en sekund trott på den. Inte för att jag inte kan tänka mig att det finns förövarnätverk på hög nivå i USA - det har jag snarare tagit som en självklarhet. Men Trump förefaller mig vara en av de mest osannolika personerna i världen för att spela en sådan hjälteroll....

Jag undrar vad Qanon-teoretikerna kommer att göra av detta. I en artikel i DN (än så länge inte låst)* får vi bland annat reda på detta.

"Donald Trumps arbetsmarknadsminister Alex Acosta har tvingats avgå i kölvattnet av anklagelserna mot miljardären och sexbrottslingen Jeffrey Epstein. Acosta blir den 14:e ministern i Trumps administration som avgår eller får sparken. Om Epstein får ett riktigt fängelsestraff blir det ett sällsynt exempel på att de mäktigaste männen i USA ibland får leva med konsekvenserna för sina handlingar."

"I hans strandhus i Palm Beach, Floridas mest exklusiva kuststad, ska Epstein ha förgripit sig sexuellt på dussintals minderåriga flickor. Epstein ska även ha upprättat ett omfattande nätverk av minderåriga som fick betalt för att rekrytera nya flickor till Epstein och hans vänner. Epstein åtalades för detta redan för tio år sedan, men kom då undan med ett straff som var så lindrigt att det chockerade hela USA. Epstein hade gjort en hemlig uppgörelse med åklagaren Alexander Acosta, som innebar ett 13 månader långt fängelsestraff, där villkoren var så fördelaktiga för Epstein i praktiken kunde lämna fängelset och gå till jobbet varje dag. Acosta rekryterades sedan av Trump som arbetsmarknadsminister"
..

Efter att Alexander Acosta hjälpt en miljardär som verkligen var spindel i nätet i ett förövarnätverk att få den mildast tänkbara dom, utnämnde alltså Trump honom till arbetsmarknadsminister. Så mycket för Trumps påstådda beslutsamhet att bekämpa förövarnätverk.

Jag är i princip inte mot konspirationsteorier. Det finns konspirationer och det är helt legitimt att göra teorier om dem. Men konspirations- liksom andra teorier måste för att kunna tas på allvar leva upp till elementära krav på rimlighet.

Det har Qanon-teorin aldrig gjort.

Det är bra att konspirationer och förövarnätverk i samhällets toppskikt avslöjas. Det är också bra att helt befängda konspirationsteorier vederläggs. 

Den här historien har fördelen att fylla båda dessa funktioner på en och samma gång.
---------------------------------------------------------------------
*Det gällde när det skrevs, nu tycks artikeln ha låsts.
---------------------------------------------------------------------
TILLÄGG
Epstein hade alltså vänner på högsta nivå inom båda de stora partierna.  Och i detta videoklipp kan man se honom skrattande småprata med Donald Trump på ett party,. Studera det gärna, Det är på flera  sätt intressant. 


Donald Trump

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant i sammanhanget att ingen politiker varit med så ofta på passagerarlistorna för Epsteins privatplan som Bill Clinton. Demokraterna har varit långt mer insyltade med Epstein än Trump någonsin varit. Men visst, verkar osannolikt att Trump planerat ett korståg mot pedofiler. Men han lär inte vara sen att utnyttja om hans motståndare kan komprometeras med dylikt. Men då gäller det att han själv inte har några dylika skelett i garderoben.

Erik Rodenborg sa...

Jag ser nog de ekonomiska och politiska toppskikten i USA som till stora delar oerhört korrupta. I detta finns ingen skillnad mellan de som kallar sig "demokrater" och de som kallar sig "republikaner". Jag har själv inga kunskaper om vem som åker mest på vems flygplan (etc.) men att republikaner kan vara minst lika involverade i övergrepp mot barn som demokrater kan man ju bland annat se här.
https://www.youtube.com/watch?v=AY-F5JoHoho&t=149s

Anonym sa...

Vist är det deprimerande. Höger och vänsteretablissemanget framstår allt mer som högra och vänstra vingen på samma perversa asgam som kalasar på folk.
Appropå konspirationsteorier så förespråkade Adam Weishaupt i sina planer för världsherravälde att man skulle rekrytera homosexuella makthavare för "den goda sakens skull" då dessa var lätta att utpressa. Men få människor idag lär höja på ögonbrynen för att en makthavare bögat sig. Behövs rena övergrepp numera för att funka som utpressningsmaterial. Material med minderåriga är perfekt då det per definition är övergrepp både i folklig och juridisk mening. Därmed inte sagt att alla knasteorier om illuminati är sanna men men vissa av Weishaupts metoder är nog vanligt förekommande bland vår "elit".

Erik Rodenborg sa...

Vad är din källa till påståendet om Weishaupt och homosexuella?

När det gäller den (uppenbarligen) höga frekvensen av övergrepp mot barn inom eliten tycker jag nog det är lite långsökt att tänka sig att den finns för att ett manipulerande brödraskap bakom kulisserna vill få en möjlighet att utpressa politiker.

Jag tror snarare det avspeglar karaktären på "eliten" i vårt samhälle. Det finns ex.vis undersökningar som visar att psykopati är sex gånger mer vanligt bland direktörer än bland normalbefolkningen. I det samhälle vi lever i är det mycket ofta de som är hårda, känsokalla, och som saknar empati som kommer högt upp.

Eller som John Lennon sjunger i Working Class Hero:
"There's room at the top they are telling you still,
But first you must learn how to smile as you kill,
If you want to be like the folks on the hill"...

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...