lördag 30 september 2017

F.d. VoF-ordförande dömd för sexuellt ofredande av barn

Om detta kan man läsa mer här.

Jag länkar inte till uppgifter om hans namn, men det är inte svårt att ta reda på om man letar lite.

Frågan är förstås, varför tar jag upp det alls? Har det någon relevans? Jag skulle inte länka till den typen av uppgifter om det hade handlat om exempelvis en f.d. ordförande i en filatelistförening eller i en lokalavdelning av Svenska Turistföreningen.

Men i det här fallet anser jag att det är relevant. Anledningen till det är att Vetenskap och Folkbildning (VoF) är en av de föreningar i Sverige som hårdast gått ut och drivit rena kampanjer mot de som har varit beredda att lyssna på de människor som får upp återkallade minnen av sexuella övergrepp i barndomen. Därför anser jag att uppgiften har ett allmänintresse.

I en debatt på just VoF:s forum 2007 angreps jag för att jag hade skrivit att det kan finnas rena förövarintressen bakom en hel del av det i vårt samhälle så kategoriska förnekandes av återkallade minnen av övergrepp mot barn. Men det står jag fast vid även idag. Och tycker alltså därför att publicering av den har typen av uppgifter i sig är högst relevanta.

På denna blogg har jag för övrigt tidigare tagit upp VoF:s agerande i debatten om minnen av övergrepp mot barn på flera ställen - ex.vis här.

5 kommentarer:

Hmm sa...

Tack för meddelande och jag kommer börja läsa mer frekvent igen. :)

Din blogg var inte tråkigt men det var jobbigt, och tråkigt att känna att man inte kunde svara med det som dök upp i huvudet efter att ha läst.

PS All PM och vad det nu är har iaf inte jag sett röken av och bryr mig inte nämnvärt om det heller.

Sköt om dig!

Hmm sa...

Test!

Hmm sa...

Osäker på om min första kommentar gick igenom. Såg inte texten som står under här nu att min "test"är i modd.

Kollar igenom om någon dag. :)

Erik Rodenborg sa...

Hmm
Alltså, Även om det går att kommentera på bloggen är den fortfarande förhandsmodererad. så kommentarerna kommer ju inte in med en gång.

Roligt att se dig här igen förresten. :-)

Erik Rodenborg sa...

PS. Och nu här det alltså också att kommentera på de flesta inlägg även på startsidan, så du behöva inte leta dig fram till sida 2. :-)