fredag 28 oktober 2016

Ett klarläggande

Jag har nedan lagt ut ett inlägg om skakvåld, Shaken Baby Syndrome - det beror inte på att jag är oerhört  insatt i just DEN frågan och helt säkert vet vilka argument som stämmer eller inte stämmer.. Men det är så att jag är klart irriterad över att media under flera år så ensidigt intervjuat de experter som kritiserat diagnosen, medan de experter som försvarat den nästan aldrig får komma till tals.

Så är det ofta när det är inflammerade kontroverser om frågor om övergrepp mot barn, där experter intar olika ståndpunkter. De flesta stora media brukar i dessa fall alltid ta ställning för de som säger att övergrepp INTE har ägt rum. och nästan totalt ignorera de experter som argumenterar för att det HAR skett övergrepp.

Det verkar vara så att det för just de stora media är det mycket lättare att ha empati med anklagade vuxna än att tänka sig att övergrepp mot barn kan vara verkliga...

Så istället för en objektiv redovisning driver media ofta kampanjer för förnekarsidan. Det gynnar vare sig diskussionen eller barnen.

2 kommentarer:

Ann-Charlotte Magnusson sa...

Det är väldigt jobbigt när bäbisen skriker non stop och det är därför det är viktigt att man är två föräldrar så man kan avlasta varandra.

Kram Erik

Erik Rodenborg sa...

Oj, då ,egentligen har jag numera en blogg som inte går att kommentera, men igår glömde jag att spärra just denna post. Men det var ju tur att det var just du som hittade hit. :-)

Vad gäller din kommentar så behöver de som tar hand om ett barn väl inte nödvändigtvis vara just biologiska föräldrar. Det finns ju många alternativ. I gamla indianstammar var det exemplevis ofta så att kvinnor hjälpte varandra -om mamman var trött kunde en annan "mamma" rycka in.