lördag 15 oktober 2016

Det är tyst om terrorbombningarna i Jemen

Medan media, med all rätt, har uppmärksammat terrorbombningarna mot Aleppo i Syrien har liknande krigsbrott i Jemen inte fått mer än några små notiser.

I fallet Aleppo är det den syriska regimen, i allians med Ryssland, som står bombningarna. I Jemen är det Saudi-Arabien, med ett de facto stöd från USA.

Man kan läsa om detta här.

Det är en bra artikel, men jag är tveksam till det som står mot slutet, när artikelförfattaren verkar tro att USA egentligen är emot kriget, men åtminstone passivt tvingas stöda det för att inte stöta sig med sina allierade. Det är jag långtifrån säker på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Jag ser att man inte kan kommentera ditt nya inlägg om Trump/Clinton så jag gör det här istället. Hillary Clinton har inget med hennes mans övergrepp/sexism att göra. Hon får svara för sina egna handlingar. Jag vet inte varför det är så lätt att lägga över skuld på en kvinna när det är en man som bär ansvaret. Det är inte Bill Clinton utan Hillary som ställer upp i presidentvalet.

Att Trump med sin kvinnosyn skuldbelägger Hillary Clinton för en mans handlingar("hon kan inte ens ta hand om/tillfredsställa sin man - hur ska hon då kunna ta hand om ett land") är rent kvinnoförakt anser jag.

Jag hoppas du inte menar så för du brukar ju se igenom sådant här jättebra.

Erik Rodenborg sa...

Hillary Clinton tog inte avstånd från sin mans beteende, utan stödde honom aktivt. Och visade inte ett uns sympati för hans offer.

Egentligen skulle det inte gå att kommentera här heller, det var ett misstag. Är i en mycket speciell situation just nu som gör att jag inte orkar med debatter här. Nu stänger jag av kommentarsfunktionen totalt på bloggen.