måndag 4 juli 2016

Dickie Dick Dickens

/Länken nedan leder till något helt annat. Radioserien verkar helt borta, kanske det är upphovsrättsnissarna som varit framme.../

Är det någon som minns Dickie Dick Dickens? En serie om en ficktjuv i Chicago som spelades av Martin Ljung. Den sändes i radio 1965/66 och gav vår klassföreståndare Helge Lundstedt ett rent utbrott. Han tyckte att det var omoraliskt och en skandal att en radioserie gav en så positiv blid av en brottsling.

Det förvånar mig lite för han var för det mesta öppen och tolerant. (I så fall förvånar det mig mindre att Kally Holmström, vår klassföreståndare i ettan och tvåan, på ungefär samma grunder fick ett  vredesutbrott mot Rövarvisan och boken "Folk och rövare i Kamomilla stad". Det var kanske  ungefär vad man kunde förvänta sig av henne...).

Nåväl, jag lyssnade på Dickie Dick Dickens och tyckte att den var rolig, lyckligt omedveten om att namnet egentligen var en sorts sexuell ordlek.

Här kan man höra 36 avsnitt av denna serie.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Länken till Dickie Dick Dickens leder till ett dop! Kan du lägga upp länken igen?

Mvh Peter

Erik Rodenborg sa...

Jag tror att den är borttagen. Tyvärr.

Elle2187 sa...

Åh neeeej.... letat sååå länge...

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...